Btp Lideri Prof. Dr. Baş, İddiaları Yalanladı - Son Dakika
Politika

Btp Lideri Prof. Dr. Baş, İddiaları Yalanladı

Btp Lideri Prof. Dr. Baş, İddiaları Yalanladı

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof.Dr.Haydar Baş, kendisi hakkında son günlerde ortaya atılan iddiaları yalanladı.

14.07.2013 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, kendisi hakkında son günlerde ortaya atılan iddiaları yalanladı.

Ömrünün, Türk milletinin birliğine ve beraberliğinin teminine yönelik çalışmalarla geçtiğini belirten Baş, "Bu mücadeleyi 40 bin sayfadan fazla tutardaki dava dosyaları ile uğraşarak geçirdik. Hakkımızda atılmayan iftira kalmamış, "çamur at izi kalsın hesabı" bir tekini kaybetmediğimiz davalar, yıllar yılı iftiralara cevap vermiştir. Yazdıklarını okuduğumuzda bizi bugün bir kere dahi dinlemediğine emin olduğumuz bazı kalemler, sanki 1990'lı yıllarda hakkımızda uydurulan iftiralarla dolu metinleri tozlu çekmecelerden çıkararak aynen gündem ediyorlar. O tarihlerde profesörlük unvanını Türkiye'de kullanamayacağımız yönünde davalar açılmıştı. Oysa biz, 14 sene Bakü Devlet Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak vazife yaptık. Bu konuda kazandığımız ve bu iftirayı ortaya atanların yer aldığı gazete ve dergileri büyük zararlara uğrattığımız pek çok dava söz konusu. Aynı konuda açılmış ve tarafımızdan kazanılmış, kesinleşmiş yargı kararları olmasına rağmen, ellerinde sığınacak başka bir liman olmaması hasebiyle bugünün kalemşörleri de buna sarılmış. Ne yazık ki, hakkımızı savunmak adına geçmişte yaptığımızı bunlara da yapacak ve hukuki yolları kullanarak bunlardan da attıkları iftira için tazminat alacağız. Üzerimize atılı 40 bin sayfalık karalama ve suç duyurularının tamamı üç beş maddenin değişik şekillerde ısıtılarak Türk halkına sunumundan ibarettir" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Btp Lideri Prof. Dr. Baş, İddiaları Yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement