Btso Başkanı İbrahim Burkay Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Btso Başkanı İbrahim Burkay Açıklaması

Btso Başkanı İbrahim Burkay Açıklaması

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu’nun (PPK), marjinal fonlama oranını beklentiler doğrultusunda yüzde 9,50’den yüzde 9’a indirdiğini belirterek, “Bankalar da artık üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli. Faiz indirimleri reel ekonomiye ve iç talebe olumlu yansıyacak” dedi.

21.06.2016 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK), marjinal fonlama oranını beklentiler doğrultusunda yüzde 9,50'den yüzde 9'a indirdiğini belirterek, "Bankalar da artık üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli. Faiz indirimleri reel ekonomiye ve iç talebe olumlu yansıyacak" dedi.

Başkan Burkay, Merkez Bankası'nın üst üste dördüncü kez faiz indirimine gittiğine dikkat çekti. Son indirimle birlikte fonlama maliyetlerinin mevduat ve kredi faizleri üzerindeki baskıyı azalttığını ifade eden İbrahim Burkay, "Bankaların da sürece destek vermesiyle birlikte iç talebin büyümeye katkısı daha da artacak. Yatırımların artması ve ihracatın yeniden ivme kazanmasıyla birlikte büyümenin kalitesi de yükselecek. Enflasyon oranlarındaki iyileşmeye bağlı olarak Merkez Bankası'nın pozitif yaklaşımını önümüzdeki aylarda da sürdürmesini bekliyoruz" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Btso Başkanı İbrahim Burkay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement