Btso'da "Sektörel Konseyler" Dönemi - Son Dakika
Ekonomi

Btso'da "Sektörel Konseyler" Dönemi

Btso\'da "Sektörel Konseyler" Dönemi

Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: "Oda bünyesinde 17 sektörel konsey kuruldu. Dünyanın gelişmiş ekonomilerinin yanı sıra TOBB ve TİM gibi ülke ekonomisine yön veren kuruluşlarımızın da benimsediği konsey modelini hayata geçiren ilk oda BTSO oluyor" "Gurur ve mutlulukla paylaşmak isterim ki BTSO sektör konseyleri projemiz, TOBB yönetimi tarafından büyük beğeniyle karşılanmış ve Türkiye'deki tüm odalara örnek gösterilme kararı alınmıştır"

30.09.2013 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, oda bünyesinde 17 sektörel konsey kurulduğunu belirterek, "Dünyanın gelişmiş ekonomilerinin yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisinın (TİM) gibi ülke ekonomisine yön veren kuruluşlarımızın da benimsediği konsey modelini hayata geçiren ilk oda BTSO oluyor" dedi.

Burkay, BTSO hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin en büyük ticaret ve sanayi odası olarak, kenti mazisine ve kimliğine yakışır bir şekilde ulusal kalkınma hedeflerinin lokomotif kenti haline getirme yolunda emin ve hızlı adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Bursa'nın gelecek vizyonunu şekillendirecek 16 makro projeden birini daha bugün itibarıyla hayata geçirdiklerini ifade eden Burkay, "Bugün BTSO tarihi için önemli bir güne hep birlikte tanıklık edeceğiz. BTSO'nun, kent ekonomisinin takım halinde atağa kalkması için oluşturduğu sektörel konseylerin faaliyetlerine start vereceğiz. İnanıyorum ki konseylerimiz Bursa ekonomisi için bir dönüm noktası olacaktır" diye konuştu.

Oda bünyesinde 17 sektörel konsey kurulduğunu açıklayan Burkay, yaklaşık 5 aydır devam eden çalışmaların neticesinde oluşturdukları ve geçen haftaki meclis toplantında üyelerinin oy birliğiyle onayladığı yönergeyle kurulan 17 sektörel konseyin BTSO'nun dinamosu olacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bursamızın geleceğini kentin ortak aklını harekete geçirerek birlikte inşa etmek hedefiyle şekillendirdiğimiz konseylerimiz, BTSO Yönetim Kuruluna ve BTSO Meclisine karşı sorumlu olacaklar. Yönetim kurulu, meclis ve komite üyelerimizin yanı sıra kamu ve ilgili sektör temsilcilerinden oluşan konseyler, etkin proje bazlı bir yönetim anlayışını takip edecek. 51 komite içindeki birbiriyle ilintili meslek ve sektörlerin işbirliğini sağlamak ve sinerjisini ortaya çıkarmak hedefiyle kurduğumuz konseylerimiz, komitelerimizin çalışmalarına da dinamizm katacaklardır. Yüzde 65 ila 75 arasındaki bölümü BTSO'daki seçilmiş isimler içinden, diğer kısmı da meclis dışı uzman gruplarından oluşan konseyler, sektörlerimizin sağlıklı işleyişini ve ortak politikalarını belirlemekle görevliler."

2023 Türkiye vizyonuna uygun olarak sektörleriyle ilgili konularda yönetim kuruluna görüşlerini bildirmek ve proje önerilerinde bulunmakla görevli olan çalışma gruplarının, ilgili sektörün stratejik yol haritasını ve yıllık çalışma planını hazırlayacağını ve yönetim kuruluna sunacağını anlatan Burkay, konseylerin 3'er aylık periyotlar halinde bir araya gelerek, Bursa iş dünyasının ortak aklını temsilen yönetişim anlayışlarına uygun olarak kendilerine danışmanlık yapacaklarını anlattı.

Burkay, bu amaçla hergün farklı bir konseyin, sorumlu yönetim kurulu üyesiyle yönetici ve üyelerinin katılımıyla gün boyu süren arama toplantılarına başlayacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün itibarıyla start alacak ve 3 hafta devam edecek konsey çalıştaylarında ortaya çıkacak raporlar, sektörlerimizin geleceğine projeksiyon oluşturacak. BTSO Yönetim Kurulu üyelerinin her birinin bir konseyden sorumlu olduğu çalışma gruplarının başkanı, eş başkanı ve iki başkan yardımcısı istişareler neticesinde yönetim kurulumuz tarafından belirlendi. Konseylerimiz temsil ettikleri sektörlerin hacmine göre 30 ila 60 arsasında değişen üye sayısına sahipler."

Köklü bir çınar olan ve 125'inci yılını kutlamaya hazırlanan BTSO'yu ortaya koydukları projelerle kendi alanında Türkiye'ye rol model yapacakları yönündeki iddialarını hatırlatan Burkay, "Dünyanın gelişmiş ekonomilerinin yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisinın (TİM) gibi ülke ekonomisine yön veren kuruluşlarımızın da benimsediği konsey modelini hayata geçiren ilk oda BTSO oluyor. Gurur ve mutlulukla paylaşmak isterim ki BTSO sektör konseyleri projemiz, TOBB yönetimi tarafından büyük beğeniyle karşılanmış ve Türkiye'deki tüm odalara örnek gösterilme kararı alınmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Burkay, bir soru üzerine, sektörel konseyler arasında "çevre"nin bulunmamasının eksiklik olduğunu, ancak 17 konseyin nihai bir sayı olarak görülmemesi gerektiğini, bir yıl içinde bu sayının 20-22'ye çıkabileceğini bildirdi.

-Konseyler ve konsey yöneticileri

BTSO Başkanı Burkay'ın verdiği bilgiye göre, 17 konsey ve konsey yöneticileri şöyle:

"Bilişim ve İletişim Konseyi - Osman Akın, Eğitim Konseyi, Enerji Konseyi - Erol Dağlıoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Konseyi - Mustafa Yıldız, İnşaat Konseyi - Ali Tuğcu, Lojistik Konseyi - Murat Coşkunkan, Makine Konseyi - Hüseyin Durmaz, Otomotiv ve Taşıt Konseyi - Baran Çelik, Sağlık Konseyi - Mehmet Küçükyalçın, Organize Sanayi Bölgeleri Konseyi - Ali Uğur, Tekstil ve Hazır Giyim Konseyi - Mustafa Taşdelen, Ekonomik İlişkiler ve Finans Konseyi - Ali İhsan Türkmen, Turizm Konseyi - Hasan Eker, Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayii Konseyi - Mustafa Hatipoğlu, Kimya ve Maden Konseyi - Cemal Tuna, Hizmet Ticaret Konseyi - Irmak Aslan, Ürün Ticaret Konseyi -Berna Aşıroğlu ve Haşim Kılıç." - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Btso'da 'Sektörel Konseyler' Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement