Btso Uhs Kümelenmesinden Helikopter Atağı - Son Dakika
Ekonomi

Btso Uhs Kümelenmesinden Helikopter Atağı

Btso Uhs Kümelenmesinden Helikopter Atağı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık Savunma Sanayi Kümelenmesi, ‘özgün helikopter geliştirme projesi’ne katkıda bulunmayı hedefliyor.

12.09.2014 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık Savunma Sanayi Kümelenmesi, 'özgün helikopter geliştirme projesi'ne katkıda bulunmayı hedefliyor.

BTSO Uzay Havacılık Savunma Sanayi Kümelenmesi üyeleri, Ankara Crowne Plaza'da Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ve TAI tarafından düzenlenen 'Yerli helikopterin sanayileşmesi' konulu toplantıya katıldı. Toplantıda SSM ve TAI yetkilileri, 'özgün helikopter geliştirme projesi' hakkında bilgilendirme yaptı. Toplantıda, özgün helikopterin ön tasarımına ilişkin görüntüler de paylaşıldı. Farklı ihtiyaçlara göre tasarlanan helikopter çizimlerine yer verilen görüntüler, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan BTSO UHS Kümelenme Lideri Dr. Mustafa Hatipoğlu, projenin son durumu hakkında önemli bilgiler aldıklarını dile getirdi.

Hatipoğlu, toplantıya 25 firma ile katıldıklarını dile getirdi. Bursa'nın savunma sanayiindeki gücünü artırmayı hedeflediklerini anlatan Hatipoğlu, Bursa kümelenmesi olarak helikopter projesinde söz sahibi olmak istediklerini vurguladı. Türkiye'nin Atak helikopterinin ardından daha kullanışlı bir helikopter projesi için çalışmalarını başlatacağını dile getiren Hatipoğlu, "Türkiye bu sektörde artık önemli bir güce ulaşıyor. Bu çok güzel bir gelişme. Yerlileştirme konusunda da Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı'mızın aldığı kararlar bizi ümitlendiriyor. Hidrolik sistem, motor çeşitliliği gibi can damarı olan parçalar bu proje kapsamında yerli olacak. Çok amaçlı bir helikopter planlanıyor" dedi.

Projede yerlilik unsurunun önemli olacağını ifade eden Mustafa Hatipoğlu, "Bursa kümelenmesi olarak bu projede yer almak istiyoruz. Yapılan sunum doğrultusunda kümelenme üyeleriyle birlikte projeyi değerlendireceğiz. Bu konuda Bursa'nın önemli bir gücü var. Bu projede Bursalı firmaların da katkıda bulunmasını istiyoruz" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Btso Uhs Kümelenmesinden Helikopter Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement