Btso, Üyelerini İngiliz Firmalarıyla Buluşturacak - Son Dakika
Ekonomi

Btso, Üyelerini İngiliz Firmalarıyla Buluşturacak

Btso, Üyelerini İngiliz Firmalarıyla Buluşturacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Türkiye’deki İngiliz Ticaret Odası Derneği, Bursa ve İngiliz şirketleri arasındaki iş birliğini artırmak için muvakele imzaladı.

22.09.2014 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Türkiye'deki İngiliz Ticaret Odası Derneği, Bursa ve İngiliz şirketleri arasındaki iş birliğini artırmak için muvakele imzaladı.

BTSO ile Türkiye'deki İngiliz Ticaret Odası Derneği arasında mutabakat imzalandı. Anlaşma, iki ülkedeki şirketlerin ticaret, yatırım, teknoloji transferi, teknik, mesleki tecrübe, ekonomik ve ticari yasa - yönetmelik hakkında bilgi alışverişi gibi konuları kapsıyor. Bu anlaşma ile Türkiye ve İngiltere'deki şirketler, ikili yatırım ve ekonomik ilişkileri geliştirmek için seminer, konferans ve eğitim programları düzenleyerek, kendi bölgelerinde iş yapma yollarını paylaşacak.

"BURSA'DA 12 İNGİLİZ FİRMA VAR"

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, her iki ülke için de önemli bir anlaşmaya imza atıldığını söyledi. Bursa'da 12 İngiliz firmanın yatırımının bulunduğunu ifade eden Duran, bu rakamın artması gerektiğini dile getirdi. BTSO'nun 35 bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük ticaret ve sanayi odası olduğunu belirten Duran, İngiltere'deki firmaların teknolojik altyapısından faydalanmak istediklerini kaydetti.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur da, dünyanın 6'ncı büyük ekonomisi olan İngiltere'yi önemli bir partner olarak gördüklerini söyledi. Bursa'nın Türkiye'nin ihracatında 2'nci sırada bulunduğuna işaret eden Onur, "Bursa ile İngiltere'deki firmaların ticari ilişkilerinin gelişmesi İngiltere için de önemli bir fırsattır" dedi.

Birleşik Krallık Başkonsolosu Leigh Turner, Bursa ve Türkiye'nin ekonomik gücünün farkında olduklarını ifade etti. Bursa'daki firmaların küresel ölçekte güçlü olmaya odaklanması gerektiğini belirten Turner, "İngiltere, dünyanın en büyük 5. ekonomisi. Bu yıl ikinci çeyreğinde yüzde 3,2 büyüdük. Hızlı bir büyüme kapasitesine sahibiz. Kolay İş yapma kapasitesi ve imkanlarında dünyada 7'nci sıradayız. İngiltere'de geçen yıl 1,6 milyon araç üretildi. Bursa'nın da otomotiv sektöründeki başarısını biliyoruz. Böylece hem ihracat, hem de yatırım fırsatları ortaya çıkmış oluyor" diye konuştu.

"BURSALI FİRMALARLA ORTAK OLUN"

İngiliz Ticaret Odası Derneği Başkanı Gaunt, iki ülke arasındaki ticaretin artması için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi. BTSO'nun 35 bin üyesini İngiltere'deki sanayicilerle bir araya getirebileceklerini anlatan Gaunt, kasım ayında İngiltere'deki en büyük 7 ticaret ve sanayi odasını ziyaret edeceklerini kaydetti. Gaunt, söz konusu İngiliz ticaret ve sanayi odalarına Bursa'daki firmaların yapısı ve yatırım imkanlarıyla ilgili bilgi aktarmak istediklerini dile getirdi. Türk firmalarının en büyük eksikliğinin markalaşma olduğunu ileri süren Gaunt, "Türkiye çok önemli bir üretim merkezi. İngiliz firmalarına Türk firmalarla ortak olmalarını tavsiye ediyoruz. İngiliz firmalarının Bursa'daki yatırımlarını en az 2 katına çıkarmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

BTSO Genel Sekreteri Hüseyin Güler, BTSO'nun projelerinin yanı sıra iştirakleriyle de dikkat çeken bir kurum olduğunu söyledi. Bu iştiraklerden birinin de Bursa'daki teknopark olduğunu ifade eden Güler, "Teknoloji üreten şirketlerle işbirliğinin artmasını arzu ediyoruz. Bu konuda sunmak istediğiniz örnekler varsa heyet olarak ziyaret etmek istiyoruz" dedi. Güler, mesleki yeterlilik ve teknik tekstil ile uzay, havacılık ve savunma alanlarında da İngiltere'nin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini kaydetti. Konuşmaların ardından BTSO Yönetim Kurulu üyeleri İlker Duran ve Aytuğ Onur ile İngiliz Ticaret Odası Başkanı Christopher William James Gaunt, mutabakat bildirisine imza attı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Btso, Üyelerini İngiliz Firmalarıyla Buluşturacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement