BTSO Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi Temsilcileri ABD'ye Gidecek - Son Dakika
Yerel

BTSO Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi Temsilcileri ABD'ye Gidecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Uzay Havacılık Savunma kümelenmesi firmalarının temsilcileri, ABD'ye giderek, NASA, Airbus gibi kurumların merkezlerini inceleyecek.

23.08.2014 15:30  Güncelleme: 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık Savunma (UHS) kümelenmesi firmalarının temsilcileri, ekim ayında ABD'ye giderek, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Airbus ve Boeing gibi kurumların merkezlerini inceleyecek.

BTSO hizmet binasında gerçekleştirilen Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi sektör toplantısına, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, UHS Kümelenme Lideri Mustafa Hatipoğlu ve firma temsilcileri katıldı.

UHS kümelenmesinin çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini belirten Duran, kümelenme toplantılarının yol haritasının oluşmasında önemli bir unsur olduğunu vurguladı. Duran, geçen günlerde Eskişehir ve Ankara'da gerçekleştirilen TEİ ve TAİ ziyaretlerinin önemini anlattı.

BTSO olarak UHS kümelenmesi üyelerine yönelik bir ABD programı düzenleyeceklerini ifade eden Duran, 18-25 Ekim'de gerçekleştirilecek KOSGEB, Chicago Eşleştirme Merkezi (EŞMER) ve BTSO ticari heyet programı hakkında bilgiler verdi.

Duran, bir haftalık programda NASA, Alabama'daki Airbus'un ve Washington'daki Boeing'in fabrikasını ziyaret edeceklerini belirterek, "ABD ziyareti, Bursalı firmalarımız için önemli bir fırsat olacaktır. BTSO olarak, firmalarımızı dünyanın birçok yerine ulaştırarak, onların ufkunu açmayı hedefliyoruz. ABD ziyareti de bu hedefe hizmet edecektir. Amerika programının önemli fayda sağlayacağını umuyorum. NASA, Boeing ve Airbus gibi uzay ve havacılık sektörünün kilit kurumlarını ziyaret etmek üyelerimizin vizyonunu geliştirecektir" ifadesini kullandı.

UHS kümelenmesi toplantılarının sektörün geleceği açısından önemli bir fayda sağladığını kaydeden Topuk ise "UHS üyelerimizi tebrik ediyorum. Bursa'yı uzay, havacılık, savunma alanında marka yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bursa, hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Şehrimiz, gelecekte bu sektörlerde önemli söz sahibi olacağına yürekten inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel BTSO Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi Temsilcileri ABD'ye Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement