Btso Uzay, Havacılık ve Savunma Konseyi Dernek Kuruyor - Son Dakika
Yerel

Btso Uzay, Havacılık ve Savunma Konseyi Dernek Kuruyor

Btso Uzay, Havacılık ve Savunma Konseyi Dernek Kuruyor

Faaliyetlerine 2013 yılının son çeyreğinde başlayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odsaı (BTSO) Uzay, Havacılık ve Savunma Konseyi, proje odaklı çalışmalarını hızlandırmak amacıyla dernekleşiyor.

22.09.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Faaliyetlerine 2013 yılının son çeyreğinde başlayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odsaı (BTSO) Uzay, Havacılık ve Savunma Konseyi, proje odaklı çalışmalarını hızlandırmak amacıyla dernekleşiyor.

BTSO Uzay, Havacılık ve Savunma Konseyi, ikinci tur toplantılarına başladı. Oda Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Türkiye'nin 2023 hedeflerine Bursa öncülüğünde ulaşacağını söyledi. Kentin otomotiv, teknik tekstil ve makine sektörlerinde sahip olduğu üretim ve ihracat gücünü uzay, havacılık ve savunma gibi yüksek teknoloji gerektiren alanlara da taşımak istediklerini belirten Duran, "Bu alanda yola çıkarken hayal bile edilemeyen projeler, şimdi hedeflerimiz haline geldi. Bursa, BTSO öncülüğünde artık uzay, havacılık ve savunma sektörlerinin merkezi olmak için çalışıyor. Firmalarımızın azmi ve kararlılığı bizlere umut veriyor" dedi.

BTSO'nun 18 sektörel konseyi arasında bulunan Uzay, Havacılık ve Savunma Konseyi'nin çalışmalarıyla birçok ilki başardığını anlatan İlker Duran, "Sanayideki dönüşümü hızlandıracak kümelenme faaliyetleri ile uluslararası rekabetimizi geliştirecek Ur-Ge desteklerinden faydalanan ilk konsey olduk. NASA, Airbus ve Boeing gibi uluslararası nitelikteki kuruluşlara yaptığımız ziyaretlerle ve fuarlarla sektördeki yenilikleri yerinde inceleme fırsatı bulduk. Şimdi de faaliyetlerimize hız kazandırmak amacıyla dernek kuruyoruz" diye konuştu.

BTSO UHS Konsey Başkanı Mustafa Hatipoğlu da, Uzay, Havacılık ve Savunma Derneği'nin kurulması ve faaliyete geçmesiyle proje odaklı çalışmaların yürütülmesinin hız kazanacağını söyledi.

Hatipoğlu, toplantıda kümelenme faaliyetlerine ilişkin kapsamlı bir sunum da gerçekleştirdi. Konsey üyeleri, toplantıda ayrıca marş motoru alternatörü üretimi ve sektörün uluslararası oyuncularıyla gerçekleştirilen prestijli fuarlara katılım konusunda fikir alışverişinde bulundu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Btso Uzay, Havacılık ve Savunma Konseyi Dernek Kuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement