Btso Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Btso Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Açıklaması

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Yüksek Teknoloji OSB Projesi'nin Bursa'nın 100 yılını kurtaracağını bildirdi.

30.03.2015 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Yüksek Teknoloji OSB Projesi'nin Bursa'nın 100 yılını kurtaracağını bildirdi.

Oda Merkez Binası'nda düzenlenen "Genişletilmiş Müşterek Komiteler Toplantısı"nda konuşan Burkay, komitelerin çalışmaları ve projelerinin Yönetim Kurulu'nun odak noktasını oluşturduğunu belirtti.

BTSO olarak 22 ay içerisinde bin 140 toplantı gerçekleştirildiğini belirten ifade Burkay, "Meslek komitelerimizin performanslarından çok memnunuz. Çalışmaları ile Türkiye'deki oda ve borsalara örnek oluyorlar. Bizler, komitelerimizin sunduğu bütün projeleri tek tek değerlendirerek, Bursa'ya değer katan çalışmaları hayata geçiriyoruz. BTSO üyelerini 2015 yılının ilk 2,5 ayında 9 fuar ile buluşturduk" diye konuştu.

BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme (MESYEB) Merkezi'nin önemine işaret eden Başkan Burkay,  şunları kaydetti:

"Geçmişte kurumlardan mesleki yeterlilik ile ilgili belge isteniyordu. Şu anda çalışanların da bu belgeye sahip olmazı lazım. Özellikle tehlikeli sınıftaki birçok iş kolunda bu yıldan itibaren sınavlara girmek zorunlu. Kurmuş olduğumuz MESYEB ile Bursa'da değil, Güney Marmara'daki bütün kentlerde belgelendirme imtihanları BTSO tarafından gerçekleştirilecek. Bursa OSB 1961 yılında dönemin yönetim kurulu üyelerinin geniş vizyonu doğrultusunda kuruldu. Hedefi olmayanın gidecek yolu da olmaz. Bursa OSB Bursa'nın 50 yılını kurtardı. Yüksek Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi Projesi de Bursa'nın 100 yılını kurtaracak."

İhracat yapan şehirler arasındaki farkın gittikçe kapandığına de değinen Burkay, şöyle devam etti:

"Bundan 10 yıl önce ihracat yapan şehirlerin listesine baktığımızda 2. ile 3. arasında 5 kat fark vardı. Birçok şehir ihracatını artırarak, üst sıralar yükseliyor. Bu yüzden farklı sektörlerde de Bursa'nın potansiyelini daha fazla ortaya çıkartmalıyız. Bursa'da yatırım yapacak alanların oluşturulması gerekir. Sanayi bölgelerimizde boş parsel sayısı yok denecek kadar az. Dünyaca ünlü markalar yatırım için arsa istiyor. Bu yüzden yeni yatırım alanları oluşturmalıyız. Bu yüzden Yüksek Teknoloji OSB Projesi'ne büyük önem veriyoruz."

Toplantıda MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök tarafından iş dünyası temsilcilerine kurumun çalışmaları, projeleri ve hedefleri ile ilgili sunum gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Btso Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement