Bu Arazi Değerlendirilsin! - Son Dakika
Güncel

Bu Arazi Değerlendirilsin!

Bu Arazi Değerlendirilsin!

Yağcılar köyünde bulunan 30 dönümlük arazi kaderine terk edilmiş durumda.

20.10.2014 16:58  Güncelleme: 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaklaşık 20 yıl önce Doğru Yol hükümeti zamanında köylere hizmet ulaştırmak amacıyla açılan Yağcılar köyündeki 30 dönümlük arazinin durumu bugün içler acısı. Büyükşehir Yasasının onaylanması ve Köy hizmetlerinin kalkmasıyla boşaltılan arazi kaderine terk edilmiş durumda.

Gebze Yağcılar Köyünde yaklaşık 20 yıl önce kurulan ve içerisinde, araç parkı ve lojmanların bulunduğu, köy hizmetlerine ait olan 30 dönümlük arazinin bugünkü hali içler acısı. Büyükşehir Belediyesi yasasının kabul edilmesi ve ardından köy hizmetlerinin kaldırılmasıyla boşaltılar arazide bulunan lojmanların hali perişan durumda. Etrafı beton duvarlar ve korkuluklarla çevrilen bölgedeki binaların kapı ve pençeleri kırılmış. Beton duvarların üzerine yapılan korkulukların büyük bir bölümü ise sökülmüş, duvarlar ise yıkılarak yol yapılmış durumda.

İHALEYE ÇIKTI ANCAK VERİLMEDİ

Köy hizmetlerinin kapanmasının ardından ihaleye çıkan bölge girişimcilere verilmedi. Bölgenin kamusal amaçla yapıldığını belirten vatandaşlar, buranın kamusal bir işte kullanılmasını istiyor.

BU ARAZİ DEĞERLENDİRİLEBİLİR

Yıllardır atıl durumda olan bölgenin değerlendirilmesini gerektiğini söyleyen vatandaşlar 'Böylesine bir yer uzun bir süredir atıl durumda. Burası 11 mahallenin (Köyün) tam ortak noktası olan bir yer. Bu bölgede hiçbir lisenin olmaması nedeni ile birçok kişi eğitimini tamamlayamıyor. Buraya Bölge Okulu yapılarak değerlendirilebilir Bu bölge okulunun içinde Tarım sektörüne yönelik bir meslek lisesi de olabilir. Bu alana ayrıca Aile sağlığı merkezide olabilir. Bölgede yaşlı nüfus sayısı fazla, insanlar Gebze'ye gidip gelmekte güçlük çekiyor. Aile Sağlığı Merkezide yapılarak bölgenin büyük bir eksikliği giderilmiş olabilir. Belediyelere alt yapı hizmeti verecek bir alanda buraya yapılabilir. Kış şartlarında köylere daha rahat hizmet ulaşması için bu şekilde de değerlendirilebilir. Ayrıca, bu arazide köy pazarı da kurulabilir. Buralarda tarım ile geçimini sağlayan birçok kişi var. Trafik akışının yoğun olduğu bu bölgeyi köy pazarı olarak ta değerlendirilebilir diyen vatandaşlar, yetkili makamların biran önce araziyi gündeme almasını ve değerlendirmelerini istediler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bu Arazi Değerlendirilsin! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement