Bu Asansör Yan Gidiyor… - Son Dakika
Teknoloji

Bu Asansör Yan Gidiyor…

Bu Asansör Yan Gidiyor…

ThyssenKrupp firması, uzun yıllardır tasarımlarında değişiklik olmayan asansör tasarımını 21. yüzyıla hazırlamak için yan gider hale getiriyor.

15.12.2014 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ThyssenKrupp firması, uzun yıllardır tasarımlarında değişiklik olmayan asansör tasarımını 21. yüzyıla hazırlamak için yan gider hale getiriyor…

Dünya çapında 900 ofisi ve 50,000 çalışanı ile ThyssenKrupp en büyük asansör ve yürüyen merdiven üreticilerinden biri. Firma ilk tasarlandığından beri, 160 yıldır hiçbir farklılık olmadan uygulanmakta olan asansör teknolojisini, manyetik alanlar kullanarak bilimkurgu filmlerinden fırlamış gibi gösterecek bir şey üzerinde çalışıyor.

"MULTI" ismindeki yeni asansör teknolojisi kablolar ve motorlar yerine manyetik alanlar kullanarak kabinleri hareket ettirme esasına dayanıyor. Bina boyunca döşenecek güçlü manyetik alan şeritleri üzerinde kayarak gidecek asansör kabinleri, gerektiğinde yatay hareket de edebilecekler. Çok hafif ama sağlam materyallerden üretilecek kabinler, şeritler boyunca belli bir hızda ilerleyecek.

Bu sistemin avantajı tek şeritte birden fazla asansör kabini bulunabilmesi. Dezavantajı ise her çağırdığınızda asansör gelmeyecek olması. Bir binadan tüm asansör kabinleri şerit üzerinde eşit aralıklarla kayarak, birbirlerinin ardından yol alacağı için, bir sonraki asansörü 15-30 saniye arası kadar süre beklemek gerekebilecek.

Silikon Vadisi programının bu bölümünde Dinçer KARACA ve Kozan DEMİRCAN, ThyssenKrupp ve Siemens firmalarının geliştirdiği yatay olarak çalışabilen asansör projesini inceliyor…

The post Bu Asansör Yan Gidiyor… appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri

Son Dakika Teknoloji Bu Asansör Yan Gidiyor… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement