"Bu Benim Eserim Proje Yarışması" - Son Dakika
Yerel

"Bu Benim Eserim Proje Yarışması"

Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen "Bu Benim Eserim" adlı matematik ve fen bilimleri proje yarışmasında, başarılı olan projeler sergilendi.

18.04.2012 20:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen "Bu Benim Eserim" adlı matematik ve fen bilimleri proje yarışmasında, başarılı olan projeler sergilendi.

Mevlana İlköğretim Okulu Spor Salonu'nda oluşturulan "Bu Benim Eserim Proje Yarışması Sergisi"nin açılışına, Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun ve diğer yetkililer ile okul müdürleri katıldı. Çiftçi, Akpınar ve Uçgun, sergiyi gezerek, projeler hakkında öğrenciler ve öğretmenlerden bilgi aldı.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çetin Özdemir, yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın koordinesinde 7 yıldır sürdürülen "Bu Benim Eserim" proje çalışmasının amacı hakkında bilgi verdi.

Yarışmada Kayseri bölgesinde yer alan Sivas'ta 2012 yılında matematik alanında 249, fen ve teknoloji alanında da 434 olmak üzere toplam 683 proje hazırlandığını ifade eden Özdemir, "Proje kapsamında ilköğretim öğrencilerinin fen ve matematik alanında hazırladığı 683 proje, 6-24 Şubat 2012 tarihleri arasında İl Çalışma Grubu tarafından değerlendirilmiş ve bu projelerin 401'i kabul edilerek, Kayseri Bölge Çalışma Grubu'na gönderilmiştir. Bu yıl yedincisi düzenlenen 'Bu Benim Eserim Proje' yarışmalarının 10-12 Nisan tarihleri arasında Kayseri'de gerçekleştirilen bölge sergisinde Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat illerinden toplam 105 proje yer aldı. Sergide Sivas'tan 19 proje yer aldı. Sergide yer alan projeler üzerinde TÜBİTAK Bilim Kurulu'nca yapılan değerlendirmeler sonrasında Ankara'da gerçekleştirilecek final sergisine katılmak üzere 9 proje seçilerek ödüllendirildi" diye konuştu.

Ankara'da 9-1 1 Mayıs tarihleri arasında yapılacak final yarışmasına gönderilmek üzere matematik ve fen bilimleri alanında 9 projenin bölge birincisi olarak belirlendiğini anımsatan Özdemir, "Ankara'daki final sergisinde Sivas 3, Kayseri 2, Kırşehir 2, Yozgat 1, Niğde 1 projeyle temsil edilmeye hak kazandı" dedi.

Şarkışla Kızılcakışla Fatih İlköğretim Okulu'nun biyoloji alanında 'Yeni Nesil Üroloji Servisi", Koyulhisar Cumhuriyet Okulu'nun fizik alanında 'Afet Kapısı', Sivas Merkez Danişment İlköğretim Okulu'nun ise kimya alanında

'Doğalgaz-Karbonmonoksit Koruyucu" projesi ile Ankara'daki final sergisinde Sivas'ı temsil edeceğini ifade eden Özdemir, bu serginin açılmasından dolayı Valiliğe ve Mevlana İlköğretim Okulu'na teşekkür etti.

Serginin Cuma günü mesai saati bitimine kadar gezilebileceği kaydedildi.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Bu Benim Eserim Proje Yarışması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement