"Bu Benim Eserim" Proje Yarışması - Son Dakika
Teknoloji

"Bu Benim Eserim" Proje Yarışması

"Bu Benim Eserim" Proje Yarışması

"Bu Benim Eserim" adlı proje yarışmasının, Eskişehir Bölge Finali Sergisi'nde 9 proje, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

11.04.2014 00:34  Güncelleme: 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliğinde bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Bu Benim Eserim" adlı proje yarışmasının, Eskişehir Bölge Finali Sergisi'nde 9 proje, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Eskişehir, Afyonkarahisar, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Kütahya ve Yalova illerinden ortaokul öğrencileri, matematik ve fen alanında yaptıkları projelerini, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Spor Salonu'nda gerçekleştirildiği sergiyle tanıttı. Bilim kurulu tarafından iki gün boyunca değerlendirmeye alınan Eskişehir Bölge Finali Sergisi'ndeki 92 projeden 9'u Türkiye finaline seçildi.

Eskişehir Bölgesi'nden dereceye giren öğrenciler, ESOGÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle açıklandı.

Fen bilgisi alanında Bursa Davut Dörtçelik Ortaokulu'ndan Enez Aşkın ve Burhan Talha Yıldırım'ın, "Beyin Dalgalarıyla Hareket Eden Akıllı Tekerlekli Sandalye", Afyonkarahisar Hocalar Yatılı Bölge Ortaokulu'ndan Muhammet Karadağ ile Neslihan Çil'in, "Zeolit Mineralinin Nemsiz Ortamda Bakteri Oluşumuna Etkisi", Eskişehir Hasan Polatkan Ortaokulu'ndan Furkan Ekrem Erkut'un "Doğa Dostu Klima", Çanakkale Hakimiyeti Milliye Ortaokulu'ndan Öykü Çetin ve Gülşen Engin'in, "Hem Tasarruflu, Hem de Sağlıklı Olsun", Balıkesir Mehmetçik Ortaokulu'ndan Nursima Keskinkılıç ile Çağla Çatal'ın, "Biometal Koruyucu", Balıkesir Özel Bahçeşehir Körfez Ortaokulu'ndan Sinan Parmar ve Doğukan Koşar, "Opto Barometre" adlı projeleri dereceye girdi.

Matematik alanında ise Bursa Şehit Jandarma Er Selahahattin Çırak Ortaokulu'ndan Betül Sena Demirci ve Kajal Aggün'ün, "Ayın Altın Evreleri", Vehbi Koç Ortaokulu'ndan Beyza Öztürk ile Mert Bakıroğlu'nun, "Elementlerle Şifreleme", Özel Bahçeşehir Ortaokulu Balıkesir Şubesi'nden Enes Arda Özgür'ün, "Asal Sayı Üçgenindeki Sır" projeleri finale kaldı.

Eserleri dereceye giren öğrenciler sevinçlerini arkadaşlarıyla paylaşırken, projeleri seçilemeyen öğrencilerden bazılarının ağladığı gözlendi.

Törene, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, TÜBİTAK Bölge Sorumlusu Eyüp Artvinli, 92 proje sahibi öğrenciler ve rehber öğretmenler katıldı.

Eskişehir Bölge Finali Sergisi'nde yer alan 9 proje, diğer 11 bölgenin dereceye giren projeleriyle yarışacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji 'Bu Benim Eserim' Proje Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement