Bu Benim Eserim" Samsun Bölge Finali Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bu Benim Eserim" Samsun Bölge Finali Yapıldı

İlköğretim öğrencilerine yönelik matematik ve fen bilimleri kapsamında değerlendirilen projelerin yer aldığı, gençlerin bilimsel düşünceye ve araştırmaya teşvik edilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen "Bu Benim Eserim" Projesi'nin Samsun bölge finali yapıldı.

10.04.2014 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlköğretim öğrencilerine yönelik matematik ve fen bilimleri kapsamında değerlendirilen projelerin yer aldığı, gençlerin bilimsel düşünceye ve araştırmaya teşvik edilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen "Bu Benim Eserim" Projesi'nin Samsun bölge finali yapıldı.

Samsun'da bir otelde düzenlenen bölge finalinde Samsun, Amasya, Ordu, Tokat, Kastamonu, Sinop ve Giresun illerinden toplam 85 proje içinden dereceye giren gruplara ödülleri verildi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, 3 gün süren sergide, öğrencilerin birbirinden güzel, kıymetli projelerini görme ve değerlendirme fırsatı bulduklarını söyledi.

Öte yandan öğrencilere Samsun'u tanıtmaya çalıştıklarını anlatan Girgin, "Bilgiyi ve öğrenmeyi eğlence haline getiren bu projenin çok faydalı olduğuna inanıyorum. Seçilen öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hem açılışta, hem ödül töreninde bizlerle beraber olan Sayın Valimize de hürmetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından biyoloji alanında birinci olan Kastamonu Bilim ve Sanat Merkezi'nden "Söğüt Ağacı Keser Ağrıyı" projeleriyle Selin Özdemir ve Serap Çiftçi'ye, yine biyoloji alanında Kastamonu Merkez Darende Ortaokulu'ndan "Ağaç Kurtaran Beyaz Altın" projeleriyle Sefa Demir ve Onur Dıkkıloğlu'na ödülleri verildi.

Fizik alanında ise birinci seçilen Samsun Atakum Çatalçam Ortaokulu "Piezo Elektrik ile Açık Alan Sulama ve Nemlendirme" projeleriyle Nurican Karacan'a, aynı alanda finalistliği paylaşan Samsun Çarşamba Gökçeçakmak Ortaokulu'ndan "Araçlar Suya Düştüğünde Otomatik Açılarak Hayat Kurtaran Emniyet Kemeri" projeleriyle Erhan Özer ve Tuhanah Akgün'e ödülleri verildi.

Kimya alanında da Ordu Fatsa Aslancami Ortaokulu'ndan "Zeykoranit" projeleriyle Abdülkadir Aslan ve Kübra Aslan'a, yine aynı alanda Tokat Merkez Bilim ve Sanat Merkezi'nden "Isı Depolayan Cam" projeleriyle Serhat Danışan'a birincilik ödülü layık görüldü.

Yarışmanın son kategorisini oluşturan Matematik alanında ise Kastamonu İnebolu Atatürk Ortaokulu'ndan "Döndürmeden Alan Hesapla" projeleriyle Aleyna Nil Uzunoğlu ve Nursinem Oğuz'a, Tokat Merkez Bilim ve Sanat Merkezi'nden "Asal Sayı Formlarının İncelenmesi" projesiyle Ahmet Tuğran Urgancı'ya, Amasya Merkez Bilim ve Sanat Merkezi'nden "Noktalarda Kareleri Sayalım" projesiyle Yusuf Sarısakaloğlu'na birincilik ödülleri verildi.

Programın sonunda toplu fotoğraf çektirildi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bu Benim Eserim' Samsun Bölge Finali Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement