Bu Ekmek Hem Sağlıklı, Hem Lezzetli - Son Dakika
Güncel

Bu Ekmek Hem Sağlıklı, Hem Lezzetli

Bu Ekmek Hem Sağlıklı, Hem Lezzetli

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, Kazdağları eteklerindeki Muratlar Köyü'nde yerli buğday tohumu yetiştiren Mustafa Alper Ülgen, odun ateşinde pişirdiği ekmeklerin sağlıklı, hem de lezzetli olduğunu söyledi.

06.11.2016 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, Kazdağları eteklerindeki Muratlar Köyü'nde yerli buğday tohumu yetiştiren Mustafa Alper Ülgen, odun ateşinde pişirdiği ekmeklerin sağlıklı, hem de lezzetli olduğunu söyledi.

Bayramiçli üretici Mustafa Alper Ülgen, Anadolu'da giderek yok olan buğday çeşitlerini yetiştirip o buğdaylardan elde ettiği unlarla tadına doyulmaz ekmekler hazırlıyor. Bayramiç'e 30 kilometre uzaklıktaki Muratlar Köyü Yeniköy Mevkii'nde 350 dönüm arazide 24 cins buğday üreten Ülgen, Anadolu'da atalarından kalan geleneksel lezzetlere sahip çıktıklarını anlattı. Saz çavdarı, Anadolu kızılcası, karakılçık, şahman ve kapçık gibi yerli buğdaydan hazırladığı hamurlarla ekmek yaparak odun ateşinde pişirdiğini anlatan Ülgen, şöyle konuştu:

"Bu yöreye ait sarı buğdayı marka haline getirmeye çalışıyoruz. Üretimde hiçbir zaman zirai ilaç kullanmıyoruz. Buğdayımızı taş değirmende un haline getiriyoruz. Böylece ekmek de sağlıklı, hem lezzetli oluyor. Fırıncı ne kadar güzel ekmek yaparsa yapsın önemli olan yediğiniz ekmeğin ununun nasıl yetiştirilen bir buğdaydan üretildiğidir. Sağlıklı ekmek için tohum politikası değişmeli. Yerli tohum kullanarak daha sağlıklı ürünler yetiştirebiliriz."

- Bayramiççanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bu Ekmek Hem Sağlıklı, Hem Lezzetli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement