Bu Hafta 5 Film Vizyona Girecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Bu Hafta 5 Film Vizyona Girecek

Bu Hafta 5 Film Vizyona Girecek

Türkiye sinemalarında bu hafta 4'ü yerli 5 film vizyona girecek.

04.12.2014 11:02  Güncelleme: 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye sinemalarında bu hafta 4'ü yerli 5 film vizyona girecek.

Nihat Seven'in yönettiği ve Hakan Yufkacıgil, Nil Günal, Ahmet Özarslan ile Murat Muslu'nun oynadığı "Uzun Yol" dram meraklılarını sinema salonlarına çekmeyi hedefliyor.

Seven'in senaryosunu Melek Seven ile kaleme aldığı film, küçük mutlulukları yakalama çabası içindeki insanların içine düştükleri büyük çıkmazlar üzerine yaşadıkları hesaplaşmaları konu alıyor.

İngiltere Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) tarafından "İngiltere'nin Yabancı Dildeki En İyi Film" dalında Oscar adayı gösterilen yapım, geçen yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden "En İyi Erkek Oyuncu" ve "Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülleriyle dönmüştü.

"Kesik"

"Duvara Karşı" filmiyle başlattığı, "Aşk, Ölüm ve Şeytan" üçlemesini "Yaşamın Kıyısında" filmiyle devam ettiren Fatih Akın, sekiz yıllık aranın ardından "Kesik" adlı filmle üçlemeyi tamamladı.

Oyuncu kadrosunda Tahar Rahim, Simon Abkarian, Makram J. Khoury, Hindi Zahra, Kevork Malikyan, Bartu Küçükçağlayan, Trine Dyrholm, Moritz Bleibtreu, Arsinee Khanjian, Akin Gazi ve Arevik Martirossian'ın yer aldığı filmin Venedik prömiyeri, ağustos ayında gerçekleştirildi.

Çekimleri Almanya, Küba, Kanada, Ürdün ve Malta'da yapılan dram türündeki film, 1915 olayları sırasında bir gece evinden alınan demirci Nazarat Manukyan'ın yıllar sonra geri döndüğünde, yaşadıklarını öğrendiği iki kızını arama serüvenini anlatıyor.

"Sesime Gel"

Hüseyin Karabey'in yönettiği filmde Feride Gezer, Melek Ülger, Tuncay Akdemir ve Muhsin Tokçu rol alıyor.

Dram türündeki filmin konusu şöyle:

"60 yaşındaki Berfe ve 8 yaşındaki torunu Jiyan'ın yaşadığı köyün bütün erkekleri silah sakladıkları iddiasıyla bir jandarma baskını sonucu tutuklanır. Berfe'nin oğlu, Jiyan'ın babası Temo da tutuklananlar arasındadır. Fakat önemli bir sorun vardır; ortada silah yoktur, en azından onların bildiği bir yerde yoktur. Büyüyen bir çaresizlik içerisinde Berfe ve Jiyan bir silah bulmak ve karşılığında Temo'yu kurtarmak için yollara düşmeye karar verirler."

"Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı"

Murat Şeker'in yönettiği, Şevket Çoruh, Murat Akkoyunlu, Timur Acar, Ceyhun Yılmaz, İlker Ayrık ve Gürkan Uygun'un oynadığı "Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı" komedi meraklılarının ilgisini çekmeye aday.

"Çakallarla Dans" serisinin 3. yapımı olan filmde, arkadaşlarının mutluluğu için her türlü yola başvuran "çakallar"ın; aksiyon ve komedi dolu maceraları izlenebilecek.

"Patrondan Kurtulma Sanatı 2"

2011'in hit komedisi "Patrondan Kurtulma Sanatı"nın devam filmi, herkesin çok sevdiği zavallı çalışanlar Nick, Dale ve Kurt'u canlandıran Jason Bateman, Charlie Day ve Jason Sudeikis'i yeniden bir araya getirdi. Bu üç oyuncuya ilk filmden Jennifer Aniston ve Jamie Foxx eşlik ederken; Christoph Waltz da kadroya katıldı.

İkinci serinin yönetmenliğini Sean Anders'ın üstlendiği filmin konusu şöyle:

"Üstlerinin taleplerini yerine getirmekten bunalan Nick (Bateman), Dale (Day) ve Kurt (Sudeikis) kendi işlerinin patronu olmaya karar verirler. Ama kısa sürede güvenilmez bir yatırımcı altlarındaki halıyı çekiverir. Çaresiz kalan ve ellerinde yasal hiçbir fırsat kalmayan üçlü, yatırımcının yetişkin oğlunu kaçırıp ondan fidye istemek üzere bir plan yaparlar" - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bu Hafta 5 Film Vizyona Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Mert Demir konser verdi
    00:13 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Mert Demir konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Mert Demir, Seyhan Nehir kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserine çok sayıda kişi katıldı ve Demir'in sevilen şarkılarına müzikseverler eşlik etti. Performansı alkışlanan Demir, dinleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Başladı
    00:03 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Başladı

    Hüseyin Başkadem'in Genel Sanat Yönetmenliğini yaptığı 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, Afyonkarahisar Yeni Müzesi'nde başladı. Festivalin açılış konserinde Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve solist kemancı Çekyalı Daniel Matejca sahne aldı. Festival, Çekyalı besteci Antonin Dvorak'ın ölümünün 120. yılı anısına gerçekleştirildi. Festival kapsamında okul söyleşileri de düzenleniyor. Festival, 23 Nisan'da sona erecek.

  • Tayfun Pirselimoğlu'nun 'Tuhaf Zamanlar' Sergisi İstanbul'da Açıldı
    22:38 Tayfun Pirselimoğlu'nun 'Tuhaf Zamanlar' Sergisi İstanbul'da Açıldı

    Yönetmen, yazar ve ressam Tayfun Pirselimoğlu'nun 'Tuhaf Zamanlar' adlı kişisel sergisi, İstanbul Concept Gallery'de ziyaretçilere açıldı. Sergi, Pirselimoğlu'nun tuhaflıklar üzerine kurulu resimlerini içermekte olup, sanatçı tuhaflığın kendisindeki karşılığını bulmaya çalıştığını ifade etti. Sergi, 16 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilir.

  • Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi, Ankara Müzik Festivali'nde konser verdi
    22:34 Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi, Ankara Müzik Festivali'nde konser verdi

    Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi konser verdi. Çankaya Sahne'deki konserde, Jiri Sevcik, Vladislav Borovka, Jan Brabec, Vaclav Fürbach ve Mikulas Koska'nın yer aldığı topluluk, Mozart, Farkas, Bizet, Dvorak ve Hallam'ın eserlerini seslendirdi. Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi üyeleri, ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazanmıştır ve birçok önemli orkestrada görev almaktadır.

  • ENKA Sanat, 23 Nisan'da iki özel dijital içerik sunacak
    22:09 ENKA Sanat, 23 Nisan'da iki özel dijital içerik sunacak

    ENKA Sanat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, ENKA Sahne Gala Konseri ve Sihirli Karpuz Müzikali adlı iki özel dijital içerik sunacak. Konserde genç yetenekler sahne alırken, müzikal çocukları İpek Yolu'nun müziğine ve kültürüne dair büyülü bir yolculuğa çıkaracak.

  • İş Sanat, Latif Demirci'yi sergiyle anıyor
    21:59 İş Sanat, Latif Demirci'yi sergiyle anıyor

    İş Sanat, karikatürist Latif Demirci'nin yarım asırlık sanat hayatını anlatan bir sergi düzenliyor. Sergi, Demirci'nin eserlerini, çizgi karakterlerin maceraları, yayımladığı kitaplar ve farklı çalışmalarıyla birlikte kronolojik ve tematik bir düzen içinde sunuyor. Ayrıca sergide, unutulmaz kahramanların yanı sıra günlük gazete karikatürlerinden örnekler de yer alıyor. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilir.

  • Turizm Haftası Kortej Yürüyüşü Rize'de Renkli Görüntülere Sahne Oldu
    21:39 Turizm Haftası Kortej Yürüyüşü Rize'de Renkli Görüntülere Sahne Oldu

    Rize'de düzenlenen 'Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında il merkezinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Protokol, sporcular, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı yürüyüşte Rize kültürünü yansıtan ürünler ve kıyafetler sergilendi. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, turizmle ilgili olarak 12 ay boyunca faaliyetlerin devam edeceğini belirtti ve Rize'nin turizm şehri olma hedefine vurgu yaptı.

  • Edremit Sosyal Dayanışma Merkezi'nde Kadın Kursiyerlerin Ürünleri Sergilendi
    21:26 Edremit Sosyal Dayanışma Merkezi'nde Kadın Kursiyerlerin Ürünleri Sergilendi

    Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Edremit Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) projesi kapsamında kadın kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği ürünlerin sergilendiği etkinliğe katıldı. Sergide başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.


Advertisement