Bu İlçede 20 Yıldır Karasal Yayın Yok - Son Dakika
Güncel

Bu İlçede 20 Yıldır Karasal Yayın Yok

Bu İlçede 20 Yıldır Karasal Yayın Yok

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde, yaklaşık 20 yıldır karasal televizyon ve radyo yayınları verilmiyor.

09.09.2016 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde, yaklaşık 20 yıldır karasal televizyon ve radyo yayınları verilmiyor. 1990'lı yıllarda kurulan vericiler, 95 yılında devre dışı kaldı. Herkesin uydu alıcısı kullandığı ilçede vericilerin çalışmadığı FETÖ'ye ait radyo ve TV yayınları kesilmek istendiğinde anlaşıldı.

Türkiye'de özel televizyonların yayına başlamasıyla, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde yayınların izlenebilmesi için 1990'lı yılların başında, askeri alan içerisinde kalan hakim bir tepede vericiler kuruldu. Yaklaşık 5 yıl sağlayan vericiler, daha sonra özel radyoların kapatıldığı dönemde kapatılarak mühürlendi. O günden sonra da bir daha arayan soran olmadı. Bütün vatandaşların uydu alıcılarıyla yayın aldığı ilçede vericilerin çalışmadığı ise FETÖ operasyonuyla anlaşıldı. FETÖ'ye ait bir TV ve bir radyo kanalının kapatılması kararının ardından, tüm yurtta olduğu gibi Ezine ilçesinde de devlet görevlileri vericilere gitti. Ancak burada, hiç bir vericinin çalışmadığı ve mühürlenmiş olduğu anlaşıldı. Konu tutanak altına alındı.

İlçede vericilerin ilk kurulumunu yapan Erol Güngördü, uzun yıllar arayan soran olmadığı için vericilerin devre dışı kaldığını söyledi. Güngördü, "Ezine'de vericiler yıllardır çalışmıyor. Karasal yayın yasağı çıktığından beri çalışmıyor. Biz bunları 1990'lı yıllarda kurduk. O dönem yasaklar da olunca bir çok şey yaşadık. 5-6 yıl devam etti. O sırada yeni kanunlar çıktı. Karasal yayınlar yasaklandı. Ondan sonra kapandı. Bir daha da ilgilenen olmadı. Biz de ilgilenemedik. Bir de askeriye içerisinde kaldığı için her zaman girip çıkma imkanımız olmuyordu. İzin alıp da giriyorduk. 2000 yıllarından önce kapandı. Uydular da çıkınca herkes kendi antenini kurmuş oldu. Zaten yağmur yağınca yayın çekiliyordu. Buraya çıkmak zorunda kalıyorduk. Çıkamayınca günlerce yayın olmuyordu. Şu anda Ezine ilçesinde yıllardır karasal yayın yok. Radyo yayını da yok. Herkes evinde kurduğu uydu anteninden izliyor" dedi.

İlçede, sadece farklı vericilerden sarkma yapan radyo yayınları takip edilebiliyor. Bu yayınlar da, bulunulan yerin konumuna göre değişiyor. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bu İlçede 20 Yıldır Karasal Yayın Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement