Bu İşletmede Şehit Yakınları ve Gazilere İçecekler Ücretsiz - Son Dakika
Yerel

Bu İşletmede Şehit Yakınları ve Gazilere İçecekler Ücretsiz

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde bir kafede, şehit yakınları ve gazilerin içeceklerinden para alınmıyor.

08.08.2015 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde bir kafede, şehit yakınları ve gazilerin içeceklerinden para alınmıyor.

İlçe merkezindeki Sahil Mahallesi'nde faaliyet gösteren kafenin işletmecisi olan emekli polis memuru Şinasi Cancal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de son günlerde meydana gelen tatsız hadiselerde birçok kişinin gazi ve şehit edildiğini söyledi.

Meydana gelen bu olaylar çerçevesinde gazi ve şehit ailelerine verdikleri değeri ortaya koymak için bir uygulamayı hayata geçirdiklerini belirten Cancal, "Şehit aileleri ve gazilerimizin bizdeki anlamını ifade edebilmek için tüm içecek grubunu onlara ücretsiz vermeye başladık. Bunu devam ettireceğiz. Bayrağımız sürekli dalgalanacak ve onların bizdeki değerini her zaman vurgulayacağız" dedi.

Cancal, uygulamaya başladıkları gün iş yerinin vitrinine "Gazi ve şehit ailelerine içeceklerimiz ücretsizdir" yazısını yazdırdıklarını, ardından çok sayıda olumlu tepki aldıklarını vurgulayarak, "Gazilerimiz ve şehit ailelerimizin yanında diğer vatandaşlarımız da bu uygulamadan oldukça memnunlar. Bu uygulamanın devam ettirilmesi yönünde güzel görüşler alıyoruz. Biz de uygulamayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Yalova Şube Başkanı Mustafa Ürkmez de Cancal'ın kafesindeki uygulamanın kendisini, şehit ailelerini ve gazileri çok mutlu ettiğini söyledi.

Projeden dolayı Cancal'a teşekkür eden Ürkmez, "Bu projeyi kentimizin ilçe ve köylerde oturan şehit ailelerimize ve gazilerimize duyuracağız. Onların da bir nebze olsun unutulmadıklarını söyleyeceğiz. Vatanı için canlarını feda eden şehitlerin aileleri, bedenlerini siper eden gazilerin bir kez daha hatırlanması bizleri duygulandırdı" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bu İşletmede Şehit Yakınları ve Gazilere İçecekler Ücretsiz - Son Dakika


Advertisement