Bu Kafede Dans, Hem de Sohbet Var - Son Dakika
Güncel

Bu Kafede Dans, Hem de Sohbet Var

Bu Kafede Dans, Hem de Sohbet Var

MANİSA'da gıda mühendisi, 27 yaşındaki Can Polat Karayel'in açtığı dans okulunda 11 farklı branşta 520 öğrenciye dans eğitimi veriliyor.

30.10.2016 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA'da gıda mühendisi, 27 yaşındaki Can Polat Karayel'in açtığı dans okulunda 11 farklı branşta 520 öğrenciye dans eğitimi veriliyor.

Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde gıda mühendisi olarak çalışan Can Polat Karayel, Latin dansı eğitmenliğinin yanısıra Türkiye Dans Sporları Federasyonu'nda hakemlik yapıyor. Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde gıda mühendisliği eğitimi aldıktan sonra Manisa'da 'Dans Kafe' adını verdiği dans okulu açan Can Polat Karayel, 9 yılda 1000'i aşkın öğrenci yetiştirdi. Dansta Manisa adını daha fazla duyurmayı planladığını anlatan Karayel, hayali olan dans okulunu bu kez kafe konseptinde açtı. Manisa'da tek, Türkiye'de ise ikincisi olan Dans Kafe, Manisa Ticaret Meslek Lisesi yanındaki alanda 11 farklı eğitmen ile eğitimlere başladı.

Yaklaşık 4 yıldır gıda mühendisliği yaptığı Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ndeki mesaisinin dışında Latin dans eğitmenliği yaptığını belirten Karayel, şu anda 160'ı lise öğrencisi olmak üzere 520 aktif öğrencisinin olduğunu söyledi. Karayel, memur olmasına rağmen dansı bırakamadığını belirterek, şöyle dedi:

"9 yılda binlerce öğrenci yetiştirdim. Şu anda hayalimi gerçekleştirerek, dansı kafe ile birleştirdim. Her zaman hem dans edilen hem de kafe konseptinde bir yer hayal etmiştim. Bunu başarmış olmam çok büyük mutluluk. Öğrencilerim bana bu kapsamda çok büyük destek verdi. Müşterilerimiz kafeye geldiği anda kendini dansın içerisinde buluyor. Tek amacım dansta Manisa'yı Türkiye standartlarının üzerine çıkararak, Türkiye şampiyonu yetiştirmek."

"HAYAT BANA DANSTAN İBARETTİR"

Türkiye'de dans algısını yıkacağını belirten Karayel, şunları söyledi:

"Dans eğitmenliği olarak Türkiye'nin en sosyal işini yapıyoruz. Türkiye'de 'Erkek adam dans eder mi?', 'Kadın gibi kıvırıyorsun' gibi bazı yanlış algılar var. Aslında dansın ne kadar modern, ne kadar asil olduğu bilinmiyor. Bu algıyı kıracağım. Memurluk yaparak geçimimi sağlıyorum. Ama hayat bana danstan ibarettir. Dans Kafe'de öğrencilerimize salsa, bachata, hip hop, kızomba, bale, zumba, oryantal, zeybek, tango, jimnastik, çocuk modern dansı yaptırıyoruz. Önümüzdeki mayıs ayında Türkiye'de ilk defa liseler arası dans yarışması düzenleyeceğim. Manisa'da 11 farklı liseden 120 öğrenci sponsorlarımız aracılığı ile ücretsiz eğitim alıyor. Esnaflarımızın sponsorluğunda Cumhuriyet Meydanı'nda büyük bir yarışma düzenleyeceğiz. Yarışma birincilerine teşvik amacıyla para ödülü vereceğiz."

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bu Kafede Dans, Hem de Sohbet Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement