Bu kafeteryada çaylar down sendromlu çocuklardan - Son Dakika
Güncel

Bu kafeteryada çaylar down sendromlu çocuklardan

Bu kafeteryada çaylar down sendromlu çocuklardan

Bursa'da bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine bağlı kafeteryada çalışan down sendromlu ve hafif zihinsel engelli çocuklar, vatandaşlarla bire bir ilişki kurarak toplumsal yaşama adapte olu...

03.12.2013 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine bağlı kafeteryada çalışan down sendromlu ve hafif zihinsel engelli çocuklar, vatandaşlarla bire bir ilişki kurarak toplumsal yaşama adapte oluyor.

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı Nilüfer Özel Eğitim Meslek Eğitim Merkezinin müdür yardımcısı Güven Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, down sendromlu ve hafif zihinsel engelli çocukları topluma kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Merkezin 220 öğrenciye sahip olduğunu ve belirten Uzun, ağaç işleri, seramik gibi 6 atölyede hem bu çocuklara eğitim verildiğini hem de bazı sanayi kuruluşlarına fason üretim yapıldığını anlattı.

Öğrencilerin, atölyelerde el becerisi kazanarak döner sermayeden pay aldığını vurgulayan Uzun, şöyle konuştu:

"2011 yılında hizmete açılan 'Niş Kafe', döner sermaye sistemiyle işletiliyor. Burada down sendromlu ve hafif zihinsel engelli öğrencilerimiz çalışıyor. Kafede tüm işler, öğrenciler tarafından yapılıyor. Gönüllü öğrenci annelerimizin, mutfağımızda yaptığı ürünler burada satılıyor. Servisimizi, temizliğimizi ve bu gibi işleri down sendromu çocuklar yapıyor. Aynı zamanda staj yapma imkanı bulan çocuklarımız, bire bir vatandaşla iç içe oluyor. Asgari düzeyde el becerisi kazanıyorlar. Toplumsal hayata tam anlamıyla alışıyorlar. Bu şekilde hem aileleri hem de kendileri hayata tutunuyor."

Uzun, merkezden mezun olarak geçen yıl yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavına (ÖMSS) katılan öğrencilerden 27'sinin, devlet memuru olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Harun Kaymaz

Yayınlayan: Sedat Gök

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bu kafeteryada çaylar down sendromlu çocuklardan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement