Bu Kahvehanede Çayın Fiyatı, İsteme Şekline Göre Değişiyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Bu Kahvehanede Çayın Fiyatı, İsteme Şekline Göre Değişiyor

Bu Kahvehanede Çayın Fiyatı, İsteme Şekline Göre Değişiyor

Gömeç ilçesinde bir kahvehane işletmecisi, çayın fiyat tarifesini, müşterilerinin isteme biçimine göre uyguluyor Dükkanın duvarına asılan, "Çay ver 2 lira, çay gönder 1,75 kuruş, çay versene 1 lira, çay verir misin 50 kuruş" yazan liste, ilgi görüyor.

23.04.2014 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKAN FİRİK - Gömeç ilçesinde bir kahvehanede, çayın fiyatı, müşterilerinin isteme şekline göre belirleniyor. "Çay verir misin" diyenden 50 kuruş, "Çay ver" diyenden ise 2 lira talep ediliyor.

Kahvehanenin işletmecisi Adnan Ali Mert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dükkanının duvarına astığı fiyat tarifesinde, "Çay ver 2 lira, çay gönder 1,75 kuruş, çay versene 1 lira, çay verir misin 50 kuruş" yazdığını söyledi.

İş yerine ilk kez gelen müşterilerin bu listeyi görünce şaşırdığını belirten Mert, bunun ardından en ucuz fiyata göre kendisinden çay istediklerini anlattı.

Tarifenin ilgi gördüğünü dile getiren Mert, "Müşterilerimizin daha kibar istemesi için espri anlamında bu tarifeyi astık. Bazen müşterilerimiz 'Adnan çay gönder' diyor. Tarifeyi gösteriyorum. Ondan sonra 'Çay verir misin' diyor. Bazı müşterilerim de 'Adnan sen bize epeyce kibarlığı öğrettin' diyor" ifadesini kullandı.

Bazı müşterilerinin, listeyi gördükten sonra evlerinde de eşlerinden çay isteme şekillerinin değiştiğini vurgulayan Mert, "Çay getir", "Çay ver" yerine "Çay verir misin" demeye başladıklarını bildirdi.

Kahvehanede çalışan ocakçı Mehmet Sarı ise tarifenin, dükkanda güzel bir ortam oluşturduğunu kaydetti.

Listenin yararını gördüklerini söyleyen Sarı, şöyle konuştu:

"Zenginleşen ve gelişen Gömeç'te kültürel yapıyı da geliştirebilmek, talep ve istekleri zenginleştirip modern bir hale sokabilmek anlamında böyle esprili bir yaklaşımı sunduk. Bu fiyat tarifesinin çok faydası oldu. Müşterilerimizin çay talep ve istekleri daha modern, kibar ve uzlaştırıcı anlama büründü. Burada çay içmeye gelenler de bu uygulamayı çok yerinde bulduklarını belirtiyor." - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bu Kahvehanede Çayın Fiyatı, İsteme Şekline Göre Değişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement