Bu Kavşaktan Her Gün 17 Bin Araç Geçiyor - Son Dakika
Yerel

Bu Kavşaktan Her Gün 17 Bin Araç Geçiyor

Bu Kavşaktan Her Gün 17 Bin Araç Geçiyor

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinin en önemli sorunlarından biri olarak gösterilen trafik sorunu her geçen gün biraz daha büyüyor.

27.05.2016 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinin en önemli sorunlarından biri olarak gösterilen trafik sorunu her geçen gün biraz daha büyüyor. Bu sorunun had safhada yaşandığı yerlerden biri olan Emlak Konutları kavşağından her gün ortalama 17 bin aracın geçiş yaptığı kaydedildi.

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince yapılan tespitine istianeden Kazımiye Mahallesi Piri Reis Caddesi, Dumlupınar Caddesi ve Emlak Konutları köprüsüne giden yolun kesiştiği kavşakta düzenleme yapılması talebini görüşen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), konunun alt komisyon kurularak değerlendirilmesini kararlaştırdı.

UKOME kararında: "Talebin UKOME Kurulu'nda görüşülmesi neticesinde Ulaşım Daire Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü'nün raporu doğrultusunda talep incelenmiş olup, Kazımiye Mahallesi Piri Reis Caddesi - Dumlupınar Caddesi kesişiminde bulunan kavşak Orion ve Adnan Doğu Caddesi kavşaklarının yan yollarının kesişim noktasındadır. Kavşakta dairemizce sayım yapılmış ve sayım değerleri tarafımızca değerlendirilmiştir. Sayım değerlerinin hesaplanmasıyla yıllık ortalama günlük trafiğin kavşakta ana koldan günde ortalama minimum 10 bin 175 araç yan kollardan ortalama minimum 7 bin araç, toplamda 17 bin 175 araç sirkülasyonu olduğu görülmüştür. Hesaplanan bu değerlere göre ilgi talebe istinaden bölgedeki sirkülasyonun tekrar irdelenmesi gerekmektedir" denildi. Kararda ayrıca, "Konu ile ilgili çalışma yapılması amacıyla Ulaşım Dairesi Başkanı TBB 1. Hukuk Müşavirliği, TBB Zabıta Dairesi Başkanlığı, UDB Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü Emniyet Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Federasyonu ve Çorlu Belediye Başkanlığı temsilcilerinden oluşan alt komisyon kurulmasına ve konunun alt komisyon tarafından değerlendirildikten sonra UKOME toplantısında görüşülmesine oy birliği ile karar verilmiştir" ibarelerine yer verildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bu Kavşaktan Her Gün 17 Bin Araç Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement