Bu Mağazada Her Şey Organik - Son Dakika
Ekonomi

Bu Mağazada Her Şey Organik

Bu Mağazada Her Şey Organik

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde 9 yıldan bu yana organik tarım yapılan kırsal Kırtık Mahallesi’nde organik ürünler mağazası açıldı.

23.11.2016 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde 9 yıldan bu yana organik tarım yapılan kırsal Kırtık Mahallesi'nde organik ürünler mağazası açıldı.

Kırtık Mahallesi'nde 9 yıldan bu yana yapılan organik tarımdan olumlu sonuç alınırken, vatandaşlar yaz boyu ürünlerini belediyenin kendileri için hazırladığı pazarda sattı. Mahallede Organik Tarım ve Turizmi Geliştirme Derneği kuruldu. Yaz sona ererken, hazırlanan organik reçel ve sirke ile diğer ürünler de mahallede oluşturulan mağazada satılmaya başlandı. Mağazadaki organik ürünler rağbet görüyor. Mağazadan alış veriş yapan Dr. Serdar Karakaş, "Kırtık köyünde böyle bir şeyin olması çok güzel. Biz buralarda 23 -24 senedir yaşamamıza rağmen böyle bir organik tarım yapıldığını bilmiyorduk. Derneği ziyaret ettik. Buradan organik ürünlerin dışarıya gönderildiğini öğrendik. Çok mutlu olduk" dedi.

İş adaım Mahir Manisalı da, "Buraya ikinci gelişim. Çok güzel bir yer yapmışlar. Böyle ileri derecede üretim yapacaklarını bilmiyordum. Darısı bütün köylerin başına diyorum" diye konuştu.

Kırtık Köyü Organik Tarım ve Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Fikret Kara, "Organik ürünler için mağaza açtık. Burada reçelden sirkeye kadar değişik ürünler satıyoruz. 9 yıldır organik üretim yapıyoruz. Bu konuda iddialıyız. Başarılı olmak için canla başla çalışıyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bu Mağazada Her Şey Organik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement