Bu Muhtar Alkışlanır - Son Dakika
Güncel

Bu Muhtar Alkışlanır

Bu Muhtar Alkışlanır

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi'ne bağlı Çavuşköy Köyü muhtarı İbrahim Bingül (54), köyündeki ormanlık alandan 5 kamyon dolusu çöp toplayarak diğer muhtarlara örnek oldu.

08.09.2014 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi'ne bağlı Çavuşköy Köyü muhtarı İbrahim Bingül (54), köyündeki ormanlık alandan 5 kamyon dolusu çöp toplayarak diğer muhtarlara örnek oldu.

Bayramiç'e bağlı Çırpılar Köyü'nde geçen 28 Ağustos'ta ormanlık alan dökülen çöpler nedeniyle yangın çıkmış, 15 kızılçam ağaı zarar görmüştü. Bu yangını ardından aynı zamanda Bayramiç Muhtarlar Derneği Başkanı olan Çavuşköy Muhtarı İbrahim Bigül, kendi köyleri da dahil olmak üzere cennet Kazdağları'ndaki bir çok köyün ormanlık alanında çöpler nedeniyle benzen kötü görültü ve tehlikenin bulunduğuna dikkati çekip, önlem alınması ve duyarlı olunması için uyarılarda bulundu. Örnek bir davranışta bulunan Muntar Bingül, ormanlık alandaki temizlik çalışmalarına da ilk olarak Bayramiç'e 20 kilometre mesafedeki kendi köyünden başladı. Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü'nden dozer ve kepçe temin eden muhtar Bingül, Düzlük Mevkisi'ndeki ormanlık alana dökülen çöp ve molozları kaldırdıttı. Eline poşet alan muhtar Bingül, bununla da yetinmeyip, dozer ve kepçelerin giremediği ağaçlık alandaki çöpleri tek tek topladı. Ormanlık alanda 5 kamyon dolusu çöp toplandı. Toplaan çöpler, kapatılan bir maden ocağındaki çukura dökülüp, üzeri kapatıldı. Muhtar Bingül, diğer köylerin muhtarlarına bir kez daha çağrıda bulunup, köylerindeki orlanları temizlemesini isteyip, Kazdağları yok olmasın dedi.

Muhtar İbrahim Bingül, Çırhpılar Köyü'nde çıkan ve ormana da zarar veren yangın dikkatimizi bu konuya çekti. Zaman kaybetmeden köyümüzde önlemimizi aldık, ormanı temizledik. Bir daha da ormanlık alana çöp dökülmesinin önüne geçmek için, köylülere çöplerini atabilecekleri uygun bir alan gösterdik. Kazdağları ve ormanlarımızı gelecek nesillere en iyi şekilde teslim edelim istedik dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bu Muhtar Alkışlanır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ahmet kaya: her vatandasin yapmasi lazim sadece muhtarin degil insallah ornek olur 0 0 Yanıtla

Advertisement