Bu Okulda Boykot Var! - Son Dakika
Güncel

Bu Okulda Boykot Var!

Bu Okulda Boykot Var!

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Yukarı Doruklu kırsal mahallesinde vatandaşlar çocuklarını okula göndermeme kararı aldı.

07.10.2015 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Yukarı Doruklu Köyü İlköğretim Okulu'nun yıkılmak üzere olduğunu belirten köylüler, yeni binanın temeli atılıncaya kadar eğitimde süresiz boykot kararı aldı.

1969 yılında yapılan okulun yıkılmak üzere olduğunu belirten köylüler, çocuklarının can güvenliği için öğrencilerini okula göndermeyeceklerini ifade etti. 45 yıl önce yapılan okul binasının iç ve dış cephesinin döküldüğünü, çatısının tamamen harabeye döndüğünü belirten köylüler, yetkililerden yardım istedi.

'ÇAĞ ATLAMAK BU MU?'

46 yıllık binada sırasıyla dedesi, babası, kendisi ve şimdi ise çocuklarının okuduğunu, yıkılmayla karşı karşıya olan okulun, tüm girişimlere rağmen yenilenmediğini belirten Köy Muhtarı Musa Dağtekin "Şu ana kadar herhangi bir yanıt alamadım. Hani eğitimde çağ atlamıştık? Bu okul bu şartlarda burada duruyorken, biz hangi yüzle çağ atlamışız anlamadım. Öğrencilerimizin gerçekten bu şartlarda can güvenliği yok. Hangi yetkili bu okulun önünde durup biz çağ atlamışız diyebilir" diyerek tepkisini dile getirdi.

EĞİTİMİ BOYKOT KARARI

Dağtekin, köylülerin aldıkları ortak kararla çocuklarını okula göndermeyeceklerini belirtti. "Yetkililer gelip burada gerekli işlemleri yapıp yeni bir okulun temelini atmazsa bu okul tüm yıl boyunca boş kalacak. Bu da benim kararım değil tüm köyün ortak kararıdır" diyen Dağtekin, boykot kararını uygulamaya koyduklarını kaydetti.

Merkezi bir köy konumunda olan köylerine daha önce çevre köylerden yüzlerce öğrencinin gelip eğitim aldığını, fakat şimdi o köylerin hepsine yeni binalar yapıldığı halde kendi köylerindeki binanın öylece durduğunu belirten Feyyat Dağtekin ise, okulun tamamıyla döküldüğüne dikkat çekerek, bu nedenle çocuklarını okula göndermeye korktuklarını söylediler.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Bu Okulda Boykot Var! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement