Bu Olay Hayvan Hakları Savunucularını Kızdıracak - Son Dakika
Güncel

Bu Olay Hayvan Hakları Savunucularını Kızdıracak

Bu Olay Hayvan Hakları Savunucularını Kızdıracak

Antalya'nın Alanya İlçesinde, faytona bağlı bir at idrarını yapamayınca kendini yere bıraktı.

27.09.2013 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya İlçesinde, faytona bağlı bir at idrarını yapamayınca kendini yere bıraktı. Şans eseri olay yerinden geçen Veteriner ve Alanya İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, hayvana müdahale etti.

Olay, Atatürk Caddesi Anıt Meydanı civarında gece saat 23: 30 sıralarında yaşandı. Faytona bağlı iki attan biri kendini yere bıraktı. Seyir halindeyken yere düşen atı gören vatandaşlar durumu polise haber verdi.

Olay esnasında tesadüfen yoldan geçen Alanya İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veteriner Mehmet Rüzgar, aracından inerek yerde yatan hayvanın yanına geldi. Yere düşen ata müdahale eden Mehmet Rüzgar, hayvanın idrarını yapamadığı için heyecanlandığı ve kalbinin sıkıştığını, bu yüzden kendisini yere bıraktığını belirledi. Acı çeken hayvana ağrı kesici iğne ve idrarını yapması için ilaç veren Mehmet Rüzgar'ın tedavisinden sonra kendine gelen at, daha sonra sıkışan idrarını yaparak rahatladı.

Olay yerinde bulunan trafik polisleri sıkışan trafikte başka bir kaza yaşanmaması ve yerde yatan ata zarar gelmemesi için olay yerinde önlem aldı.

SANCIDAN DOLAYI KENDİNİ YERE ATMIŞ

Olay yerinden tesadüfen geçen ve ata müdahale eden Mehmet Rüzgar, şöyle konuştu: "Hayvanda idrar sıkışması olmuş sancısı vardı. Sancısından dolayı hayvan kendisini yere atmış. Ama şu an ağrı kesici ve idrar kesici yaptık. Hayvan idrarını yaptıktan sonra rahatladı. Şu an bir sorun yok."

Alanya Atçıları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Kozan'a ait olduğu öğrenilen at kısa süre sonra yeniden faytona bağlanarak olay yerinden ayrıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bu Olay Hayvan Hakları Savunucularını Kızdıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement