Bu Proje Gaziemir'de Yüzleri Güldürecek - Son Dakika
Yerel

Bu Proje Gaziemir'de Yüzleri Güldürecek

Bu Proje Gaziemir\'de Yüzleri Güldürecek

Gaziemir Belediyesi ile KOSGEB Güney Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün 3. kez düzenlediği Yeni Girişimci Desteği Projesi’nde iş planları kabul edilenler 30 bin lirası ‘hibe’ olmak üzere 100 bin lira kredi desteğine kavuşacak.

04.07.2014 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziemir Belediyesi ile KOSGEB Güney Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün 3. kez düzenlediği Yeni Girişimci Desteği Projesi'nde iş planları kabul edilenler 30 bin lirası 'hibe' olmak üzere 100 bin lira kredi desteğine kavuşacak. Kendi işlerini kurma şansını bulanlar istihdama katkı sunacak.

Gaziemir Belediyesi ile KOSGEB Güney Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün işbirliğiyle düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin üçüncüsü de hayata geçti. 370 başvuru arasından seçilen 90 kişiden 69'u 70 saatlik eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı. İş planı hazırlama, hukuki ve yasal düzenlemeler ile işletme ve finanman yönetimi konularındaki eğitimlerini tamamlayan girişimci adaylarına sertifikaları Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve KOSGEB Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı ile Eğitmen Barbaros Tunç'un katıldığı törenle verildi.

Türkiye'de en büyük sorunun işsizlik olduğuna vurgu yapan Başkan Şenol, 2010 yılında ilk kez bir belediye olarak KOSGEB'le yeni girişimci kazandırma konusunda işbirliği yaptıklarını hatırlattı. CV Bank Projesi'yle 5 yılda 5 bin kişiden fazla kişiye iş bulduklarını dile getiren Şenol, bu projeyle de girişimcilere kendi işyerlerini kurma fırsatı sunulduğunu söyledi. Şenol, "Umarım bu eğitimin sonrasında hazırladığınız iş planlarınız kabul edilir ve kendi işyerlerinizi kurarsınız. Yanınızda 3-4 kişi çalıştırıp istihdama da katkı sunarsınız. Çıktığınız yolda hepinize başarılar diliyorum, yolunuz açık olsun" diye konuştu.

Projenin en büyük çıktısının istihdam olduğunu kaydeden Çanakçı ise, İzmir'de işsizlik oranının Türkiye ortalamasının üstünde olduğuna işaret etti. İzmir'de belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle düzenledikleri eğitimlere katılanların üçte ikisinin kadın olduğunu belirten Çanakçı, şöyle devam etti: "Dünyada her 100 kadından 50'si ekonomik hayatın içinde yer alırken, Türkiye'de bu oran 25'ler seviyesinde kalıyor. İzmir'deki eğitimlere katılan kadınların iş planlarını kabul ettirip kendi işyerlerini kurma oranları da Türkiye ortalamasının üzerinde. Bu da bizi çok mutlu ediyor."

Gaziemir Belediyesi ile KOSGEB işbirliğiyle hazırlanan girişimci eğitimini tamamlayanlardan iş planı kabul edilenler, 30 bin lirası hibe olmak üzere 100 bin lira kredi kullanma olanağına kavuşacak. İki yılı geri ödemesiz dört yıl vadeli bu olanağın sunulacağı girişimci adayları böylece kendi işlerinin patronu olabilecek. Gaziemir'de üçüncü kez hayata geçirilen projenin üç temel amacı bulunuyor. Devamlılığı olan işletmelerin kurulması, istihdama katkı sunulması ve gelişigüzel işletme kurulmasının önüne geçilmesi. Çünkü Türkiye'de kurulan her 100 işletmenin yaklaşık 70'i ilk 5 yıl içinde kapanıyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bu Proje Gaziemir'de Yüzleri Güldürecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement