Bu Robot Ankara Havası Oynuyor - Son Dakika
Güncel

Bu Robot Ankara Havası Oynuyor

Samsun Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, parçalarını ABD'den getirdikleri robota yazılım yükleyerek Ankara havası oynattı.

13.06.2016 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, parçalarını ABD'den getirdikleri robota yazılım yükleyerek Ankara havası oynattı.

BİLSEM öğrencileri Hasan Yahya Kuyumcu ve Oktay Söylemez Pınar, ABD'den temin ettikleri robot parçalarını birleştirerek, 4 şekle giren ve adını "Göktürk" koydukları robot yaptı. Öğrencilerin özel yazılımıyla robot hem "Ankara'nın Bağları" şarkısını çalıyor hem de oynayabiliyor.

Anaokulundaki öğrencilerin, bilimi sevmesi için yapılan robot, minikleri eğlendiriyor.

Robotu yapan öğrencilerden 6. sınıf öğrencisi Hasan Yahya Kuyumcu, AA muhabirine, robotun parçalarını temin ettikten sonra yazılım yüklediklerini uzaktan robotu kontrol ettiklerini söyledi. Robotun bir çok şeyi gerçekleştirebileceğini ifade eden Kuyumcu, yazılıma ne yüklerseniz robotun da aynısını yapabildiğini ifade ederek, robotu gösteri amaçlı kullandıklarını kaydetti.

Altıncı sınıf öğrencisi Oktay Söylemez Pınar ise çok özellikli robot yaptıklarını anlatarak, "Mayın temizleyici, top atar, ışık takip eden ve ağırlık kaldırabilen robotlar da yaptık. Robot parçalarını temin ettikten sonra yazılımlarını biz üretiyoruz." dedi.

BİLSEM Müdürü Aydın Peker, Göktürk adını verdikleri robotun parçalarını satın aldıklarını ve öğrencilerin bunu birleştirdiğini ifade etti.

Çok amaçlı bir robot olduğunu vurgulayan Peker, "Biz bu robotu daha çok çocukların ilgisi çekmek için kullanıyoruz. Yani bu robotla çocukların bilimle yakınlaşmasını sağlıyoruz. Robot gelenleri karşılıyor ve oyun oynayabiliyor. Bunun dışında farklı amaçlarda kullanılabilen robotlar da öğrencilerimiz yapıyor. Burada önemli olan ortaokul öğrencilerimizin robot üretimi değil, yazılımın mantığını öğreniyorlar." şeklinde konuştu.

Peker, anaokulu öğrencilerinin, bilimi sevmeleri için BİLSEM'e getirildiklerini belirterek, minik öğrencilere öncelikle Göktürk adını verdikleri robotu gösterdiklerini ve robotun çaldığı Ankara havası ile öğrencilerin eğlendiğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bu Robot Ankara Havası Oynuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı
    17:50 Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı

    Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 7 araç karıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada, bir otomobilin ani fren yapması sonucu arkasındaki araçlar birbirine çarptı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement