Bu Saldırıyı Yapanların Dinle İlgisi Yok" - Son Dakika
Güncel

Bu Saldırıyı Yapanların Dinle İlgisi Yok"

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen Özel Harekat Daire Başkan Yardımcısı Meriç Alemdar'ın halası Ayşe Çakır, yeğenini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

18.08.2016 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen Özel Harekat Daire Başkan Yardımcısı Meriç Alemdar'ın halası Ayşe Çakır, yeğenini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan Alemdar için Ankara ve Bursa'da düzenlenen taziyelerin ardından yaşadığı Muş'un Yeşilova beldesine dönen Ayşe Çakır (70), gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Darbe girişiminin yaşandığı gece, atılan bomba sonucu yeğeninin şehit olduğunu öğrendiklerini belirten Çakır, "Sabah kalkıp oraya gittik. Her yer yıkılmıştı. Yeğenim merkeze atılan ikinci bombada şehit olmuş. Evliydi. 2 çocuğu var. Kızı üniversiteye, oğlu ise liseye gidecek bu yıl. Yeğenimin eşi de polis. Bursa Orhangazi'de kardeşlerim var. Orada da taziye düzenlendi." dedi.

Olayın yaşandığı sırada yoğun bakımda bulunan şehidin babası Ali Alemdar'ın da 3 gün sonra hayatını kaybettiğini anlatan Çakır, böylece acılarının ikiye katlandığını söyledi. Çakır, şöyle devam etti:

"Böyle bir saldırıyı yapanların dinle ilgisi yok. Allah'tan bulsunlar. Bu kadar ocağı söndürdüler. Çocukları babasız, kadınları beysiz bıraktılar. Yüreğimiz çok yandı. Bunu yapanlar zannetmesinler ki bu ülkeyi yenerler ve biz de bayrağı yerde bırakırız. Anneler ne yiğitler yetiştiriyor. Hiç kendilerine güvenmesinler. FETÖ, her yeri virane etti. Devletin silahı, devletin tankı, devletin askerini vurdu. Dinsizler ancak bunu yapabilir."

Ayşe Çakır'ın oğlu Fatih Çakır ise darbe girişimi gecesi evinde olan Alemdar'ın, olayı duyunca arabasıyla başkanlığa gittiğini anlatarak, "Orada bir toplantı yapmışlar. Birinci tim çıkmış. Meriç ise ikinci tim komutanıymış. Onları hedef almışlar. Meriç, o sırada şehit olmuş. O gece herkes gibi dışarıdaydık. Sabah eve giderken haber geldi, 'Meriç ağabeyimiz şehit oldu' diye." ifadelerini kullandı.

"Vatan sağ olsun. Şehitlerimizin hepsi bizim." diyen Çakır, şunları kaydetti:

"Allah katında rızıklandırıldıklarına inanıyoruz. Meriç ağabey geçen sene Suruç'ta da yaralanmıştı. Ondan önceki sene Kuzey Irak'ta yaralanmıştı. Hep düşmana karşı. Son saldırı, paralarımızla alınan silahlarla yapıldı. Zorumuza giden de o. Hepsinden acı olan o. Belki düşmanla birebir savaşmış olsa, insanın bu kadar zoruna gitmez. "

Taziyelerine İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın da katıldığını belirten Çakır, "Daha sonra Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız taziyeye gelmiş. Hepsi sağ olsunlar, ilgilendiler." diye konuştu.

Bu Saldırıyı Yapanların Dinle İlgisi Yok"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bu Saldırıyı Yapanların Dinle İlgisi Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement