Bu Sezon Gol Yemeyen Tek Takım: Dört Eylül Belediyespor - Son Dakika
Yerel

Bu Sezon Gol Yemeyen Tek Takım: Dört Eylül Belediyespor

Spor Toto 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Sivas Dört Eylül Belediyespor, Türkiye'deki profesyonel futbol liglerinde bu sezon gol yemeyen tek takım olma başarısı gösterdi.

17.10.2014 11:43  Güncelleme: 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CÜNEYT ÇELİK - Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Sivas Dört Eylül Belediyespor, geride kalan 6 maçta kalesini gole kapatarak, Türkiye'deki profesyonel futbol liglerinde gol yemeyen tek takım olma başarısı gösterdi.

Sivas'ı Spor Toto 3. Lig'de temsil eden Dört Eylül Belediyespor, bu sezon yaptığı 6 maçın 4'ünden galibiyetle, 2'sinden beraberlikle ayrıldı. Topladığı 14 puanla grubunda 2. sırada yer alan Sivas ekibi, rakip fileleri 9 kez havalandırdı, kalesinde ise gol görmedi.

Dört Eylül Belediyespor, 18'i Spor Toto Süper Lig'de, 18'i PTT 1. Lig'de, 37'si Spor Toto 2. Lig'de, 54'ü Spor Toto 3. Lig'de mücadele eden 127 takım arasında geride kalan haftalarda tek gol yemeyen ekip olarak kayıtlara geçti.

Teknik direktör Tokuş'tan kaleci Serkan'a övgü

Teknik direktör Yusuf Tokuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımın gidişatından memnun olduğunu söyledi.

Ligde namağlup takımlardan biri olduklarını ve 6 maçta kalelerinde gol görmediklerini ifade eden Tokuş, bu başarının oyuncularının çok iyi performansı sayesinde elde edildiğini belirterek, "Sezon başında yaptığımız transferler de isabetli oldu. Takım içerisindeki konuşmalarımız, hedeflerimiz de etkili oluyor. Bu sene 3. Lig'de misafiriz, 2. Lig'e çıkmayı hedefliyoruz. Hedefimizde kararlıyız, şampiyonluk yolunda önümüze çıkan bütün engelleri aşmak için oyuncularımızla, teknik heyetimizle, yönetimimizle birleştik, söz verdik" diye konuştu.

Erzincan Refahiyespor, Çankırıspor, Arsinspor ve Maltepespor maçlarından galibiyetle ayrıldıklarını, Halide Edip Adıvarspor ve 68 Yeni Aksarayspor ile berabere kaldıklarını anımsatan Tokuş, şunları kaydetti:

"İki beraberlik aldık, futbolun içinde olan şeyler ama birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece, takım oyununu sahaya yansıttığımız sürece iyi olacağına inanıyorum. Arkadaşlarımız sahada birbirlerinin hatalarını telafi ediyor. Kalecimiz Serkan Demirol da iyi bir transfer olduğunu gösteriyor. Havasını buldu, şu ana kadar hiç gol yemedi, inşallah böyle devam eder. Savunmadaki oyuncularımız da birbirleriyle uyumlu oynuyor. Bunlar bizim avantajlarımız."

"Benim işim gol yememek"

Kaleci Serkan Demirol da mücadeleci bir ekip olduklarını belirterek, "Savunma, orta saha ve forvet hattımızla sahada çok mücadele ediyoruz. Defansımız iyi oyunculardan kurulu" dedi.

Kalesini 540 dakikadır gole kapatan Demirol, "Maçlara çıkarken çok iyi konsantre oluyoruz. Maçlarda pozisyonlar geliyor, biz de işimizi yapmaya çalışıyoruz. Ben de takımın kalecisiyim, benim işim gol yememek" şeklinde konuştu.

Kaptan Taner Arı da "Takımımız iyi gidiyor, şu ana kadar gol yemedik. Kalecimiz olsun, futbolcular olsun hep beraber iyi iş çıkartıyoruz. Hedefimiz 2. Lig'e çıkmak, bunun için çok çalışıyoruz. Her maça çok iyi hazırlanarak çıkıyoruz, iyi savunma yapıyoruz ve gol yemiyoruz" ifadesini kullandı.

Hırslı bir takım olduklarını belirten Arı, "Şampiyonluklar yaşamış bir hocamız var, nasıl şampiyon olunur çok iyi biliyor. İnşallah bu haftaki maçımızı da kazanıp hanemize 3 puanı yazdırırız" dedi.

Liglerin en az gol yiyen takımları

Sivas Dört Eylül Belediyespor'un gol yemeyen tek takım olduğu profesyonel futbol liglerinde bu sezon geride kalan haftalarda en az gol yiyen ekipler şöyle:

Spor Toto Süper Lig: (Beşiktaş ve İstanbul Başakşehir - ikişer gol)

PTT 1. Lig:  (Osmanlıspor, Şanlıurfaspor ve Giresunspor - üçer gol)

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup: (Nazilli Belediyespor - 5 gol)

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup: ( Pendikspor, Ümraniyespor ve Menemen Belediyespor - beşer gol)

Spor Toto 3. Lig 1. Grup: (İstanbulspor ve Darıca Gençlerbirliği - ikişer gol)

Spor Toto 3. Lig 2. Grup: (Yeni Diyarbakırspor - 1 gol)

Spor Toto 3. Lig 3. Grup: (Ayvalıkgücü Belediyespor, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ve Erzin Belediyespor - üçer gol) - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bu Sezon Gol Yemeyen Tek Takım: Dört Eylül Belediyespor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement