Bu Sporcular Çok Özel - Son Dakika
Güncel

Bu Sporcular Çok Özel

Bu Sporcular Çok Özel

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlendiği Okul Sporları Şenliği etkinlikleri kapsamında BTSO Baha Cemal Zağra Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde yapılan spor şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

22.01.2015 15:40  Güncelleme: 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, en önemli partnerlerinden birinin Milli Eğitim olduğunu belirterek, tek amaçlarının sağlıklı ve sporcu gençler yetiştirmek olduğunu söyledi. Öğretmenlerinin yardımıyla belirlenen parkuru başarıyla tamamlayan özel sporculara, Başkan Altepe tarafından madalya takıldı.

Eğitim kurumlarına spor salonları kazandırılmasının yanında yeni neslin spora olan ilgisini de artırmak amacıyla farklı etkinliklere imza atan Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım, Harmancık ve Nilüfer ilçelerinde startı verilen Okul Sporları Şenliği'ne farklı bir boyut kazandırdı. BTSO Baha Cemal Zağra Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde eğitim gören özel öğrenciler için düzenlenen Özel Sporcular Şenliği, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Milli Eğitim Müdür vekili Mustafa Bilici'nin de katıldığı törenle başladı. Büyükşehir Belediyespor Kulübü Bayan Voleybol Takımı oyuncularının da katıldığı şenliğin açılışında öğrenciler adına konuşan Ziya Sevim, kendilerine böyle bir imkan sağladıkları için Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Hedef sporcu gençlik

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kente birçok spor tesisi kazandırdıklarını ancak asıl önemli olanın bu spor tesislere olan ilginin artırılması olduğunu vurguladı. Bu hedef doğrultusunda yeni neslin spora yönlendirilmesi için çeşitli etkinliler düzenlediklerini hatırlatan Başkan Altepe, "Bu programlar sayesinde çocuklarımız, yaşam boyu devam edecek alışkanlıklar kazanacaklar. Bu etkinlikler çocuklarımıza spor aktivitelerinin yanında sağlıklı beslenmeyi, kötü alışkanlıklardan uzak durmayı öğretiyor. Biz kentimizin, ülkemizin, milletimizin geleceği olan çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi, boş zamanlarını kötü alışkanlıklarla değil, sporla değerlendirmelerini istiyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür vekili Mustafa Bilici de geçtiğimiz günlerde Bursa'ya gelen Bakanlık temsilcileriyle toplantı yaptıklarını belirterek, "Bakanlık temsilcileri 81 ili gezdiklerini, milli eğitime bu kadar destek veren Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden başka bir belediye ile karşılaşmadıklarını söylediler. Ben de milli eğitim camiası adına başkanımıza şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Okul Müdürü Mustafa Erkal Çınar da günün anısına Başkan Altepe'ye teşekkür plaketi verdi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyespor Kulübü Bayan Voleybol Takımı oyuncuları, protokol üyeleriyle birlikte özel sporcu öğrencilerle voleybol oynadı. Daha sonra özel sporcular, öğretmenlerinin nezaretinde belirlenen parkura tamamlayarak, madalya almaya hak kazandı. Özel öğrencilere madalya katan Başkan Altepe, öğrencilere ayrıca spor malzemelerini hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement