Bu Vahşet Dişleri İçin - Son Dakika
Dünya

Bu Vahşet Dişleri İçin

Bu Vahşet Dişleri İçin

Kaçak avcılar, dişleri için filleri önce siyanürle zehirleyip sonra kafalarını kesiyorlar.

31.10.2015 12:54  Güncelleme: 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zimbabwe'nin Hwange ulusal parkında kaçak avcılar siyanürle zehirleyerek 23 fili öldürdü. Yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ederken, eylül ayı sonundan beri kaçak avcılar tarafından ülkenin kuzeyinde katledilenlerle birlikte öldürülen fil sayısı 62 oldu.

Zimbabwe'nin batısında bulunan Hwange ulusal parkı an itibariyle kapasitesinin iki katı kadar, 53.000 file ev sahipliği yapıyor. Park korucuları geçen cuma 23 filin katledilişinin ardından bir çok fil dişini ele geçirse de kaçak avcılar 3 fil dişi ile birlikte kaçmayı başardı.

Siyanür maden endüstrisinin ülkede yaygınca kullandığı bir madde olduğundan dolayı Zimbabwe'de kolayca elde edilebilecek bir zehir.

Yerel bölge korucularından Brant Williamson devlet yayınında verdiği demeçte; "Oldukça yüksek miktardaki siyanür kaynağını kontrol etme çabalarımız bizim için çok zor bir durum. Nitekim devlet yıllık olarak siyanür ticaretinden yüksek miktarda gelir elde ediyor. İnsanlar bu dehşet verici zehre kolayca ulaşabiliyorlar. Bu zehri yaşam alanlarında, tabiatta umarsızca kullanıyorlar zamanla su kaynaklarına ulaşacak, oysa henüz farkında bile değiller kendilerine ve de doğaya yapacağı tahribatın boyutları hakkında" diye konuştu.

Kaçak avcılar yıllardır tüfeklerle ve tuzaklarla Zimbabwe'nin fillerini avlıyordu. Zira 2013 yılından itibaren avlanırken artık siyanür de kullanmaya başladılar. Fil koruma gruplarının açıklamasına göre, 2013 yılında Hwange parkında kaçak avcıların siyanürü tuzla karıştırarak zehirlemeleri sonucu 300'den fazla fil öldü. Oysa hükumet sadece bir kaç filin öldüğünü iddia etti.

Bütün tartışma ve tedbirlere rağmen fil dişi ticaretinin karlı bir iş olmasından dolayı her yıl binlerce fil dişleri için acımasızca katledilmeye devam ediyor.



Son Dakika Dünya Bu Vahşet Dişleri İçin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mehmet savut : bunlar insan olamaz insallah yaradanda onlara kisasa kisas uygular amin 0 0 Yanıtla

Advertisement