Bu Yaya Geçidinden Salyangoz Geçiyor - Son Dakika
Yerel

Bu Yaya Geçidinden Salyangoz Geçiyor

Türkiye'nin ilk "sakin şehri" Seferihisar'da, "Sakin Şehir (Cittaslow)" logosundaki salyangoz figürünün üç boyutlu çiziminin yer aldığı yaya geçidi yapıldığı bildirildi.

08.04.2015 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk "sakin şehri" Seferihisar'da, "Sakin Şehir (Cittaslow)" logosundaki salyangoz figürünün üç boyutlu çiziminin yer aldığı yaya geçidi yapıldığı bildirildi.

Seferihisar Belediyesinin açıklamasına göre, Sığacık 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu önüne, çocukların yaya geçidi kullanımını artırmak hem de okul önlerinde kazaların yaşanmasını engellemek amacıyla yapılan, üç boyutlu çizilen salyangoz figürünün yer aldığı yaya geçidi, öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

Belediye Başkanı Tunç Soyer, trafikte en hassas olunması gereken yerlerin başında, okul önlerinin geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Çocuklar, okula giderken arkadaşlarıyla büyük heyecanla her yerden karşıya geçebiliyor. Çocukların yaya geçidi kullanmalarını artırmak hem de turistik açıdan çok önemli yer olan Sığacık ve kale girişi öncesi Sakin Şehrin sevimli logosunu koyarak, güzellik katmak istedik. Bu projeyi gerçekleştirmemizi sağlayan Hazal Yeşilçam ve İzmir Pans ekibine teşekkür ediyorum."

Açıklamada, üç boyutlu figürlerin, sadece yaya geçidinden geçenlerce görülebileceği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bu Yaya Geçidinden Salyangoz Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement