Buca Belediyesi 40 Günde 40 Okulu Yenileyecek - Son Dakika
Yerel

Buca Belediyesi 40 Günde 40 Okulu Yenileyecek

Buca Belediyesi 40 Günde 40 Okulu Yenileyecek

Buca Belediyesi, öğrenciler yaz tatilindeyken 40 gün 40 gece çalışarak ilçedeki 40 okulu yenileyecek.

10.07.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buca Belediyesi, öğrenciler yaz tatilindeyken 40 gün 40 gece çalışarak ilçedeki 40 okulu yenileyecek. Göksu Mahallesindeki Gazi Ortaokulu'nda projenin startını veren Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, bir sınıfın duvarını da boyadı.

Buca Belediyesi, ilçe genelindeki 80 okulun bakım ve onarımı için kolları sıvadı. İlk olarak 40 okulda tadilat işlemleri başlatan belediye, bir yılda 80 okulun fiziki ihtiyaçlarını karşılayacak. Göksu Mahallesindeki Gazi Ortaokulu'nda projenin startını Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur ile birlikte veren Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, okulda incelemelerde bulundu ve bir sınıfın duvarını boyadı. Okulun öğrencileri ise sınıfın tahtasına "Başkan Amca teşekkür ederiz. Seni çok seviyoruz" yazarak Piriştina'ya teşekkürlerini iletti.

"EĞİTİME YAKIŞIR KURUMLAR"

Proje hakkında konuşan Piriştina, "Bu ülkenin geleceklerinin ve pırlantalarının; yaz tatili dönüşünde daha iyi bir ortamda eğitim alabilmeleri, daha sağlıklı bir ortamda yetişebilmeleri, ülkeyi daha yaşanabilir bir hale getirmeyi başarabilmemiz için 40 okulda tadilata başladık. Öğrencilerimiz zor şartlarda, bazen imkansızlıklarla eğitim mücadelesi veriyorlardı. Yaklaşık 80 okulumuz var. Bunu bir yılda planlamayı düşündük. 'Bu dönem yaz tatilinde 40 okula tadilat yapalım' dedik. 40 gün 40 gece uyumazsak öğrencilerimiz tatil sonunda daha mutlu, eğitime daha yakışır kurumlarda eğitime başlasın istedik" dedi.

"FİZİKİ ŞARTLAR ÖNEMLİ"

Eğitimde fiziki şartların da önemli bir pay olduğunu kaydeden Piriştina, "Hepsinin farklı ihtiyaçları var. Kiminde çok amaçlı salonlar, kiminde spor tesisi yapıyoruz. Tamiratlar, iç ve dış boya gibi tadilatlarla öğrencilerimizi kaliteli bir eğitim ortamına hazırlıyoruz. Çocukların yüzü güldüğünde biz de ne kadar güzel ve özel bir iş yaptığımızı daha iyi anlayacağız" diye konuştu. Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur ise "Buca büyük bir ilçe. Okullarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için belediyeden beklentilerimiz vardı. Başkanımız ilgi gösterdi. Gerekenler yapıldı ve bugün bunun açılış noktasındayız" diyerek teşekkürlerini sundu.

2015-2016 EĞİTİM YILINA HAZIR OLACAK

Proje kapsamında okullarda önce iç ve dış boya işleri tamamlanacak. Hemen ardından okul içinde bulunan çok amaçlı spor salonları düzenlenecek. Yine okul içinde yer alan engelli sınıfı, tuvalet ile lavabolar, anasınıfı ile çocuk oyun alanlarında da tadilat yapılacak. Ayrıca okul bahçelerinin tümüne de çocukların tiyatro oyunları oynayabileceği, resmi törenlerin yapılacağı tören alanı yapılacak. Okullar 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin kullanımına hazır olacak.

40 OKULUN LİSTESİ

Bu yıl tadilat yapılacak 40 okul ise şöyle: 23 Nisan İlkokulu, 80. Yıl Betontaş İlkokulu, Akşemsettin İlkokulu, Akşemsettin Ortaokulu, Ali Kuşçu İlkokulu, Ali Rıza Efendi İlkokulu, Aybers Hikmet Karabacak Anadolu Lisesi, Belenbaşı İlkokulu, Betontaş Anadolu Lisesi, Buca Anadolu Lisesi, Buca Anaokulu, Cengiz Topel İlkokulu, Çamlıkule İlkokulu, DMO Çok Programlı Lisesi, Gazi Ortaokulu, Hüseyin Avni Ateş İlkokulu, İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesi, İsmet Yorgancılar İlkokulu, İrfan Nadir İlkokulu, Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi, Karacaağaç Türk Kadınlar Konseyi İlkokulu, Kaynaklar İlkokulu/Ortaokulu, Kırıklar İlkokulu, Mehmet Emin Yurdakul Ortaokulu, Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Müşerref Mahmut Tınas İlkokulu/Ortaokulu, Meşkure Şamlı Ortaokulu, Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu, Ömer Seyfettin Sağlık ve Meslek Lisesi, Recep Ersay İlkokulu, Saadet Emir Ortaokulu, Sabri Koçak İlkokulu, Sevgi Ferit Akın Ortaokulu, Süleyman Bilgen İlkokulu, Şehit Ast. Ümit Başaran İlkokulu, Şerif Tikveşli İlkokulu/Ortaokulu, Tuğsavul İlkokulu, Tütün İhracatçılar İlkokulu, Ufuk İlkokulu, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Buca Belediyesi 40 Günde 40 Okulu Yenileyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement