Buca'da Cumhuriyet Coşkusu Bir Başka - Son Dakika
Yerel

Buca'da Cumhuriyet Coşkusu Bir Başka

Buca\'da Cumhuriyet Coşkusu Bir Başka

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91. yıldönümünü ilçede düzenlediği etkinliklerle hemşehrileri ile birlikte çoşku ile kutladı.

29.10.2014 20:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yıldönümünü ilçede düzenlediği etkinliklerle hemşehrileri ile birlikte çoşku ile kutladı.

Başkan Levent Piriştina, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programına Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu'nu bayramını kutlayarak başladı. Başkan Piriştina, Ulaştırma Kıdemli Albay Metin Önal ve Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu ile Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etti.

Başkan Piriştina, daha sonra Şenol Bozacıoğlu ve Ulaştırma Kıdemli Albay Metin Önal ile birlikte, Buca Eski Stadı'nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenine katıldı. Buca Eski Stadı'nda öğrencilerin bayramını kutlayan heyet, Cumhuriyet Bayramı kutlama gösterileri ile resmi geçit törenini izledi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca Eski Stadı'nda ki resmi törenin ardından Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği Volkswagen Beatle eğlencesine katıldı. Başkan Piriştina, üstü açık nostaljik araçla Buca'da 'Cumhuriyet Turu' attı.

Buca Pazaryeri'nde düzenlenen etkinliğe Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu ve Ulaştırma Kıdemli Albay ile birlikte katılan Başkan Piriştina, Volkswagen Sevenler Derneği üyelerin bayramını kutladı. Burada Volkswagen beatle marka aracın direksiyon koltuğunu oturan Başkan Piriştina, beraberindeki konvoy ile birlikte Buca'da Cumhuriyet turu attı.

Çevik Bir Meydanı'nda son bulan Cumhuriyet Turu'nun ardından Başkan Piriştina, CHP Parti Meclis Üyesi Tuncay Özkan ile birlikte CHP Buca İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği Atatürk anıtına çelenk sunma törenine katıldı. Çevik Bir Meydanı'nda ki Atatürk Anıtına çelenk sunan CHP İlçe Başkanı Bektaş Gül, "Sizlerden aldığımız güç ile Cumhuriyetimize canımız pahasına sahip çıkacağız" dedi.

Çelenk sunma töreninde konuşan Başkan Piriştina, "Bugün meydanlar bizim değil sizlerindir. Bugün meydanlar, Cumhuriyet aşığı, uğruna büyük bedeller ödemiş ve bizlere önderlik etmek için aramızda olan Tuncay Özkan'ındır. Bizler bugün 18 canımızın, geçmişte yitirdiğimiz 302 canımızın mücadelesini, hukuk mücadelesini, demokrasi ve laiklik mücadelesini ve en önemlisi Cumhuriyet mücadelemizi sonsuza kadar sürdüreceğiz. Geleceğimiz olan çocuklarımız için, bayrağımızın aydınlığı için bizlerde aynı büyüklerimiz gibi yılmadan mücadele edeceğiz. Hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

Bucalı vatandaşların sevgi seli ile karşıladığı CHP Parti Meclis Üyesi Tuncay Özkan ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi; "Sizin sevdanız inancınız olmasa biz özgürlüğümüze kavuşamazdık. 91. doğum gününüzde sizlerle birlikte olmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Cumhuriyet, Türk halkının aşkının adıdır. Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değil, bu toprakların yoksul, inançlı, namuslu, dürüst ve erdemli insanlarının geleceğe uzattıkları aşk yolculuğunun adıdır Cumhuriyet. Cumhuriyet, bu aydınlık kadınlarımızın, kızlarımızın mutluluğunun adıdır. Cumhuriyet, bu sevdanın adıdır. Bu yüzden Cumhuriyet'e sahip çıkmak demek bu sevdaya sahip çıkmak demektir. Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak demektir. Cumhuriyeti çok seviyorum doğum günümüz kutlu olsun."

Çelenk sunma töreninin ardından Başkan Piriştina, Tuncay Özkan ile birlikte Forbes'de 'Cumhuriyet Yürüyüşü' gerçekleşti. Yüzlerce Bucalı vatandaşın da eşlik ettiği yürüyüşte Piriştina ile Tuncay Özkan vatandaşların ve Forbes esnafının Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Cumhuriyet Yürüyüşü'nün ardından CHP Parti Meclis Üyesi Tuncay Özkan, Şirinyer Düğün Salonu'nda Bucalılar ile bir araya gelecek ve 'Cumhuriyet' konulu söyleşi gerçekleştirdi. Başkan Levent Piriştina, Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Belediye meclis üyeleri ile Bucalı muhtalar ve salonu tıklım tıklım dolduran Bucalılara seslenen Tuncay Özkan, "Biz Cumhuriyet'i cami avlusunda bırakmadık" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Buca'da Cumhuriyet Coşkusu Bir Başka - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement