Buca'da Kurbanlıklar Alıcı Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Buca'da Kurbanlıklar Alıcı Bekliyor

Buca\'da Kurbanlıklar Alıcı Bekliyor

Kurban Bayramına sayılı günler kala Buca Belediyesinin Olduruk mevkisinde oluşturduğu kurban pazarındaki kurbanlıklar, alıcılarını bekliyor.

26.09.2014 11:30  Güncelleme: 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Buca Belediyesi'nin Olduruk mevkisinde oluşturduğu kurban pazarındaki kurbanlıklar, alıcılarını bekliyor.

Buca Belediyesi, kurban pazarının kurulu olduğu Olduruk mevkisindeki 41 dönümlük alanı Milli Emlak Müdürlüğü'nden kiraladı. Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle pazarın toprak olan zeminine, asfalt kırığı dökülerek toz sorunu önlendi. Ayrıca oluşturulan 134 padoğun zeminine de mıcır döküldü.

Pazarı sürekli denetimde tutan Buca Belediyesi Zabıta Müdürü İsmet Balkozak, ülkemizin çeşitli illerinden gelen kurban satıcılarına da iyi koşullarda satış ve barınma imkanı sunmaya çalıştıklarını söyledi. Bu yıl kurban pazarına modern duş ve tuvaletlerin yanı sıra kafeterya kurduklarını, burada herkesin ihtiyacını karşıladığını belirten Balkozak, "Kurban pazarımızda bir de kesim alanımız bulunuyor. Hem padokların, hem de diğer alanların hijyenine önem veriyoruz. Sürekli ilaçlama ve kireçleme yapıyoruz. Hemşehrilerimiz güvenle gelip kurbanlıklarını Olduruk Mevkii'nde bulunan bu pazardan satın alabilirler" diye konuştu. Kurban satıcıları ise sağlanan imkanlar için teşekkür etti.

Hijyenin ön planda tutulduğunu ve kurban padoklarının sürekli ilaçlanmasını istediğini belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da, "Halkımızın sağlığı bizim için önemli. Hem alıcıyı, hem de satıcıyı, memnun edecek bir ortam yaratmaya çalıştık" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Buca'da Kurbanlıklar Alıcı Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement