Buca'da Ocaklar Sönmesin, Tencereler Kaynasın" Projesi - Son Dakika
Yerel

Buca'da Ocaklar Sönmesin, Tencereler Kaynasın" Projesi

Buca\'da Ocaklar Sönmesin, Tencereler Kaynasın" Projesi

İzmir’in Buca ilçesinde, "ocaklar sönmesin, tencereler kaynasın" isimli bir proje hazırlayan Buca Belediyesi, yılda bin 500 aileye mutfak tüpü dağıtmayı planlıyor.

06.06.2015 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Buca ilçesinde, "ocaklar sönmesin, tencereler kaynasın" isimli bir proje hazırlayan Buca Belediyesi, yılda bin 500 aileye mutfak tüpü dağıtmayı planlıyor.

Buca Belediyesi, anlamlı bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor. "Ocaklar sönmesin, tencereler kaynasın" isimli bir proje hazırlayan Belediye, her yıl yaklaşık bin 500 aileye dört ayda bir mutfak tüpü dağıtmayı hedefliyor.

Öte yandan, ailelerin bu projeye dahil olabilmesi için menkul ya da gayrimenkulünün bulunmaması, sosyal yardım kurumlarının herhangi birinden yardım almaması, yaşlıların yaşlılık maaşı dışında bir gelirlerinin olmaması gerekiyor.

Buca Belediyesi'nin hayata geçirmeye hazırlandığı projenin fikri ise, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın mahalle gezileri sırasındaki vatandaşların talebiyle ortaya çıktı. Vatandaşların "Mutfakta ocağımız söndü, tencere kaynamıyor" diye yakındıklarını belirten Başkan Piriştina, "Bucalı hemşehrilerimizin bu feryadı karşısında duyarsız kalamazdık. 'O zaman ocaklarını biz yakalım, vatandaşlarımızın yüzünü güldürelim' dedik. Bizim için güldürdüğümüz her bir yüzün verdiği mutluluktan daha kıymetlisi yok" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Buca'da Ocaklar Sönmesin, Tencereler Kaynasın' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement