Buca'da Mültecilere Satılmak Üzere Üretilen 29 Lastik Bot Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Buca'da Mültecilere Satılmak Üzere Üretilen 29 Lastik Bot Ele Geçirildi

Buca\'da Mültecilere Satılmak Üzere Üretilen 29 Lastik Bot Ele Geçirildi

İzmir'de jandarma ve zabıta ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Ege Denizi'nde umuda yolculuğa çıkan mültecilere satılmak üzere üretilen 29 lastik bot ele geçirildi.

10.02.2016 15:31  Güncelleme: 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Buca ilçesinde Olduruk mevkiindeki Zafer Mahallesi'nde, jandarma ve zabıta ekipleri bir işyerine operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda, Ege Denizi'nde umuda yolculuğa çıkan mültecilere satılmak üzere üretilen 29 lastik bot ele geçirildi. İşyeri sahibi hakkında yasal işlem başlatılırken, altı Suriyelinin de burada çalıştığı anlaşıldı.

JANDARMA VE ZABITA BİRLİKTE OPERASYON DÜZENLEDİ

Buca ilçesi Olduruk mevkiindeki Zafer Mahallesi'nde bulunan bir işyerinde, Ege Denizi'nden Yunan adalarına geçmek isteyen mültecilere satılmak üzere lastik bot imal edildiği bilgisini alan İzmir İl Jandarma Komutanlığı görevlileri, Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile birlikte operasyon düzenledi.

29 LASTİK BOT ELE GEÇİRİLDİ

İmalathaneye yapılan baskında, lisanssız olarak, mevzuata ve standartlara aykırı üretildiği tespit edilen, zodyak benzeri, üçü şişirilmiş halde, toplam 29 lastik bot, kürekleriyle birlikte ele geçirildi. İşyeri sahibi ile burada çalışan 6 Suriyeli gözaltına alınarak haklarında yasal işlem yapıldı.

DENİZDE EN FAZLA 15 SAAT DAYANABİLİYORLAR

Dayanıksız olduklarından, umuda yolculuğa çıkan mültecilerin ölümlerine neden olan yedi metre uzunluğundaki bu lastik botların, deniz üzerinde en fazla 15 saat dayanabilecek yapıda olduğu belirlendi.

TANESİ 3 BİN DOLARDAN SATILIYOR

Mültecilere tanesi 3 bin dolardan satılan bu botların imha edileceği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Buca'da Mültecilere Satılmak Üzere Üretilen 29 Lastik Bot Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement