Buca'da Sokaklar Yenileniyor - Son Dakika
Yerel

Buca'da Sokaklar Yenileniyor

Buca\'da Sokaklar Yenileniyor

Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, sokak yenileme çalışmaları kapsamında yaz boyunca 68 bin metrekare parke taşı döşeyecek.

12.06.2015 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, sokak yenileme çalışmaları kapsamında yaz boyunca 68 bin metrekare parke taşı döşeyecek. Yaylacık ve Göksu Mahallelerinde başlayan çalışmaları yerinde inceleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Buca'nın sokaklarının İzmir'e örnek olmasını istiyor ve bunun için çalışıyoruz" dedi.

İzmir'in en önemli yerleşim merkezlerinden biri olan Buca'nın sokaklarında bugünlerde hummalı çalışmalar dikkat çekiyor. Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışma ile yaz boyunca kentin sokaklarına 68 metrekare parke taşı döşenecek. Buca'nın yıpranan sokaklarında yapılacak çalışmalarda ilk kazmalar Yaylacık ve Göksu Mahallelerinde vuruldu. Aynı anda farklı mahallelerde gerçekleştirilecek olan çalışmaların yaz sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. 68 bin metrekare parke taşının döşenmesi ile birlikte Buca sokaklarının önemli bir bölümü yeni bir çehre kazanacak.

BUCA'YA YAKIŞIR SOKAKLAR

Çalışmaları yerinde inceleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, yıpranan sokakların yenilenmesiyle kentin en önemli sorunlarından birine daha neşter vurmuş olacaklarını belirterek, "Belediyelerin en temel görevi vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve mutluluklarını sağlamaktır. Günlük yaşamın en önemli bölümünün geçtiği yerler ise kentin sokaklarıdır. Zaman içinde yıpranan sokaklarımızı yenileyerek Bucalılara yakışır bir kent yaratma hedefimize bir adım daha yaklaşmış olacağız. Buca'nın sokaklarının İzmir'e örnek olmasını istiyor ve bunun için çalışıyoruz" diye konuştu.

MUHTARLAR ÇOK MUTLU

Çalışmaların ilk ayağını oluşturan Yaylacık ve Göksu Mahallelerinin muhtarları ise yapılan çalışmalardan bir hayli mutlu olduklarını dile getirdi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın her mahalleye eşit hizmet sözünü hatırlatan Yaylacık Mahalle Muhtarı Necdet Demirel, "Yaylacık Buca'nın en eski mahallelerinden birisidir. Fakat 15 yıldır bu mahalleye hizmet gelmemişti" diye duygularını ifade etti. Mahallesine 10 yıldır böyle bir hizmetin gelmediğini söyleyen Göksu Mahallesi Muhtarı Ramazan Ateş de, "Çok önemli bir adım. Başta Başkanımız Piriştina olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"SU BASKINLARININ ÖNLENMESİNİ SAĞLIYOR"

Başkan Piriştina sokaklarda asfalt yerine parke taşı tercih edilmesinin gerekçesini ise, "Parke döşeme, yağmurda suyun toprak tarafından emilmesini kolaylaştırıyor. Bu da su birikintilerinin ve hatta su baskınlarının önlenmesini sağlıyor" diye açıkladı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Buca'da Sokaklar Yenileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement