Buca'daki Bem Binası Hızla Yükseliyor - Son Dakika
Yerel

Buca'daki Bem Binası Hızla Yükseliyor

Buca\'daki Bem Binası Hızla Yükseliyor

Buca Belediyesi, ilçede eğitimde fırsat eşitliği oluşturmak adına temelini attığı Bilgi ve Eğitim Merkezi (BİM)’nde çalışmalarını sürüyor.

14.07.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buca Belediyesi, ilçede eğitimde fırsat eşitliği oluşturmak adına temelini attığı Bilgi ve Eğitim Merkezi (BİM)'nde çalışmalarını sürüyor.

'Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır' bilinci ile eğitim alanındaki yatırımlara öncelik veren Buca Belediyesi, ilçede çalışmaları devam eden örnek bir projeyi daha hayata geçiriyor. Geçtiğimiz Nisan ayında temeli atılan ve dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz olarak üniversiteye hazırlık kurslarının verileceği Bilgi ve Eğitim Merkezi binasında çalışmalar hızla devam ediyor. 6 kat olarak inşa edilecek bina hızla yükselirken, yapılan çalışmalarla 4 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Buca Belediyesi, bünyesinde bulundurduğu Güzel Sanatlar ve Mesleki Eğitim Merkezi'nde bir yıl içerisinde 140 öğrenciye ücretsiz olarak üniversiteye hazırlık kursları verirken, Bilgi ve Eğitim Merkezi (BEM) binasının tamamlanması ile öğrenci sayısını 7 kat artırılacağı bildirildi.

BEM binasında çocukları sınavlara değil aslında hayata hazırlayacaklarını ifade eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, her yıl bin çocuğun binada eğitim göreceğini belirtti. Eğitimin aileler üzerinde olan ağır yükünün farkında olduklarını ve bu yükü hafifletmek için çalıştıklarını kaydeden Piriştina, BEM'in geleceğe yapılan çok önemli bir yatırım olduğunu aktardı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Buca'daki Bem Binası Hızla Yükseliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement