Buca'nın 4. Pırlanta Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Buca'nın 4. Pırlanta Merkezi Açıldı

Buca\'nın 4. Pırlanta Merkezi Açıldı

İzmir’in Buca ilçesinde, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan pırlanta merkezlerinin dördüncüsü düzenlenen törenle açıldı.

25.06.2015 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Buca ilçesinde, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan pırlanta merkezlerinin dördüncüsü düzenlenen törenle açıldı.

Buca Belediyesi, ilçedeki pırlanta merkezlerine bir yenisini daha ekledi. Belediye, ilçede yaşayan vatandaşların 3-6 yaş arası çocuklarına üç saat süre ile ücretsiz geçici bakım hizmeti vermek üzere hayata geçirdiği ve kısa sürede yoğun ilgi gören pırlanta merkezinin dördüncüsünü törenle açtı. İçerisinde bahçesi ve oyun grupları ile toplam 320 metrekare alana sahip Betontaş pırlanta merkezi'nde en büyük ilgiyi de 'Anneler Kulübü' çatısı altında yer alan 'Masal Anneleri' bölümü gördü. Gönüllü vatandaşların buraya gelerek çocuklara masallar anlatacağı, onlarla keyifli zamanlar geçireceği ve yaptıkları el emeği ürünleri de armağan edeceği, Masal Anneleri bölümü, açılışa katılan vatandaşlar tarafından çok beğenildi. Betontaş Pazaryeri içerisinde toplam 320 metre kare alana sahip merkezin açılışında konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bucalı annelere merkezlere duydukları güvenden dolayı teşekkür etti. Piriştina, "Çocuklarımızı tüm aileleri olduğu gibi biz belediye olarak pırlanta olarak gördük. ve ailelerimize dedik ki en zor talepte bulunduk, en büyük fedakarlığı istedik. 'Bize güvenin ve pırlantalarınızı bize emanet edin' dedik. Çünkü bu bir oy isteme veya destek isteme değildi. Onların en değerli varlıklarını bizlere emanet etmelerini istiyorduk. İki amacımız vardı; birincisi o pırlantaları eğlendirmek, dinlendirmek, paylaşmayı öğretmek, arkadaş edindirmek, geleceğe hazırlamaktı; ikincisi de; pırlantaların geleceklerinde onların hayatlarındaki mücadelede birazcık payımız olmasıydı" diye konuştu.

"YATIRIM AMACINA ULAŞMIŞ DEMEKTİR"

Pırlanta merkezlerinin sadece çocuklara değil, Bucalı kadınlara yapılan çok önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Başkan Piriştina "Bu pırlanta merkezlerinin ikici, hayattan, şehirden kopartılarak, dört duvar arasına mahkum edilmeye çalışılan ve kendime zaman ayıramıyorum diyen kadınlarımızı sokağa çıkartmaktı. Pırlanta merkezlerinde biz çocuklara bakarken onları hayata hazırlarken, onlarında bu ülke için, Buca için ve kendi günlük ihtiyacını karşılaması için zaman yaratmaya çalıştık. O yüzden pırlanta merkezleri sadece çocuğa yapılan bir yatırım değil aslında kadınlarımıza da hanımlarımıza da yapılan çok önemli bir yatırımdı. İlk alkış kadınlarımızdan geldiğine göre yatırım amacına ulaşmış demektir" dedi.

İzelman Genel Müdürü Hüseyin Kırımızı da, İzmir'in eski başkanlarından Ahmet Piriştina'yı anarak sözlerine başladı. Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkenin geleceğini çocuklara emanet ettiğini kaydeden Kırmızı, Başkan Piriştina'ya pırlanta merkezleri için teşekkür etti. Kırmızı, "Ne var ki duyarlı belediye başkanlarımız var. Bir sene önce Başkanımız Levent Piriştina, çocuklarla ilgili pırlanta merkezlerini kuracağını açıkladığı zaman, bizlerde İzelman ailesi olarak elimizden gelen tüm desteği vereceğimizi söylemiştik. İyi ki böyle bir belediye başkanınız var. Çocuklarımıza kaybettiğimiz yarınlarımızı kazandıracak belediye başkanlarımız var. Umarım bu 4.'üncü pırlanta merkezi de Cumhuriyetçi, laik ve Atatürkçü çocuklar yetiştirilmesine vesile olur" şeklinde konuştu.

Açılış törenine, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın yanı sıra İzelman Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve mahalle sakinleri katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Buca'nın 4. Pırlanta Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement