Buca'nın En Güzel Balkonu Seçildi - Son Dakika
Yerel

Buca'nın En Güzel Balkonu Seçildi

Buca\'nın En Güzel Balkonu Seçildi

Buca Belediyesi’nin düzenlediği Balkon Yarışması’nın kazananları belli oldu.

08.06.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buca Belediyesi'nin düzenlediği Balkon Yarışması'nın kazananları belli oldu. İlçenin en güzel balkonu, Aslan Yılmaz'ın balkonu seçildi.

Balkonunda yetiştirdiği birbirinden renkli çiçeklerle en güzel Balkon Yarışmasının kazananı Yılmaz, ödülünü Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın elinden aldı. Yılmaz'ı kutlayan Başkan Piriştina, "Bu sadece en güzel balkonu seçen basit bir yarışma değil aynı zamanda kaybetmeye yüz tutmuş insani değerleri öne çıkaran bir yarışmadır" dedi.

Buca Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşları toprakla buluşturmak ve balkon tarımına dikkat çekmek adına Balkon Yarışması düzenledi. Balkon Yarışması'nın jüri üyeliğini, Buca Belediyesi meclis üyeleri, Nehir Fırtına, Seyit Ali Selek, Canan Aydemir Özkara, İsmail Akmeşe, Buca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Asiye Avcı ile Ziraat Mühendisi Lale Tansun ve Çevre Mühendisi Cenk Candemir yaptı. Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda Buca'nın en güzel balkonu yarışmasının kazananı Aslan Yılmaz oldu. Balkon Yarışması'nın ikincisi ikinci Firdevs Tutar olurken, üçüncülüğü Sevil Kıldırcı ve dördüncülüğü de Güzide Zeren aldı.

EN GÜZEL BALKONDAN EN GÜZEL SOKAĞA

Buca'nın En Güzel Balkonları Ödülleri, Buca Belediyesi Güzel Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen tören ile verildi. Kazananlara ödüllerini, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina jüri üyeleri ile birlikte verdi. Balkon Yarışması'nda dereceye girenleri kutlayan Başkan Piriştina, "Aslında bu proje sadece estetik kaygı taşımıyor. Bu gençlerimize yeni nesillere, dostluğu, temizliği, çevre bilincini, komşuluk ilişkilerini ve kaybetmeye yüz tutmuş insani değerleri de öne çıkartan bir proje. İlk bakıldığında kimin balkonu daha güzel diye basit algılanabilir, ama çok daha önemli derin bir anlamı var. Az önce bunun ikinci etabı ile başka bir heyecanı paylaştık. Şimdi balkonları seçiyoruz. Daha sonra sokağa nasıl taşınabileceğine bakacağız. En iyi balkondan en iyi sokağa ve gitgide proje kendi içerisindeki dinamikleri ve bizimde desteklerimiz ile belki önümüzdeki yıl başka bir boyut alır. Biraz daha genişler, katılım büyür. Projeye destek veren ve katılan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Piriştina konuşmasının ardından yarışmada dereceye girenlere plaketlerini ve ödüllerini jüri üyeleri ile birlikte verdi. Yarışmanın birincisi Aslan Yılmaz'a 82 ekran LCD Televizyon, ikici Firdevs Tutar'a mikro dalga fırın, üçüncü Sevil Kıldırcı'ya kahve makinesi ve dördüncü Güzide Zeren'e ise çay makinesi hediye edildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Buca'nın En Güzel Balkonu Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Asıman Yılmaz: Bravo sayın başkan çok büyük bir proje.Biz Bucalılar böyle muhteşem projeleri bekliyorduk.Aferin.En kısa zamanda bu akıl hocalarınızı değiştirin lütfen. 0 0 Yanıtla

Advertisement