BUÇAD Üyeleri, İstiklal Mücadelesini Timsal Karabekir'den Dinledi - Son Dakika
Güncel

BUÇAD Üyeleri, İstiklal Mücadelesini Timsal Karabekir'den Dinledi

İstiklal Mücadelesi'nin en önemli isimlerinden Doğu Cephesi Komutanı Korgeneral Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir Yıldıran, Bilgide ve Uygulamada Çeşitliliği Destekleme Derneği'nin konuğu olarak Bursa'ya geldi.

22.10.2016 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet ve İstiklal Mücadelesi temasıyla düzenlenen 'Fark Yaratan Sohbetler' etkinliğinin konuk konuşmacısı olan Timsal Karabekir Yıldıran, Kazım Karabekir Paşa'nın arşivinden derlenen fotoğraflar ile gerçekleştirdiği sunumunda, İstiklal Mücadelesi yıllarında yaşanan zorlukları katılımcılara aktardı. Halen devam eden sözde Ermeni soykırımı tartışmalarına atıfta bulunan Yıldıran, "O yıllarda Türkler kendi öz vatanında soykırım ve esaret yaşadı. Birçok toplu Türk mezarı bulundu ancak bir tek toplu Ermeni mezarlığına rastlanılmadı" dedi.

BUÇAD, 'Fark Yaratan Sohbetler' organizasyonuna kaldığı yerden devam ediyor. Aylık periyotlar halinde düzenlenen programın bu ayki konuğu Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir oldu. Programın açılış konuşmasını yapan BUÇAD Başak Yeğin Biçer, 2014 Temmuz ayında düşünceler ve görünmeyen farklılıklar üzerinde değerlerin güçlü ve etkin olduğu bir toplumun oluşmasına destek olmak niyetiyle kurulduklarını belirterek, "Bursa'dan başlayarak tüm Türkiye'de çeşitlilik ve katılımın iş hayatında tanınmasına ve uygulanmasına yardımcı olan, bu sayede sosyal toplumda eşitlik ilkesini destekleyen çalışmaları ile herkes tarafından bilinen ve referans kabul edilen bir dernek olmayı vizyonumuz olarak belirledik" şeklinde konuştu.

Toplumda fırsat eşitliğine destek vermek amacında olduklarını da dile getiren Biçer, hayata geçirdikleri ve geçirecekleri projelerle ilgili de bilgiler verdi.
Babası Kazım Karabekir'i henüz yedi yaşındayken kaybettiğini kaydeden Timsal Karabekir Yıldıran ise, "Ben babamı çok az tanıdım. O küçük yaşımda bile unutmadığım hatıraları var. Üç tane evladı var ama aslında binlerce evladı vardı" diye konuştu.

İstiklal Mücadelesi yıllarında Ermenilerin değil, Türklerin kendi öz vatanında soykırım ve esaret yaşadığını ifade eden Timsal Karabekir Yıldıran, " Erzurum'da açılan bir toplu Türk mezarı var. Her birinin üzerinde kanlı Kur'an-ı Kerim parçaları bulundu. Iğdır'daki mezar açıldığında ben de oradaydım. Yine kanlı Kur'an-ı Kerim parçaları vardı ve daha açılmayı bekleyen yüzlerce toplu Türk mezarı var. Bunun karşılığında bizim mukaddes topraklarımızda bir tek toplu Ermeni mezarlığına rastlanılmadı" dedi. Yıldıran, " Osmanlı'nın bağrına bastığı Ermeniler kendi vatandaşlarına zulüm yaptılar" ifadelerini kullandı. Babasıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün dava arkadaşı ve kardeş gibi olduklarını söyleyen Timsal Karabekir Yıldıran, "Kazım Karabekir son nefesine kadar Mustafa Kemal Paşa'mıza saygısını, sevgisini korumuştur" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BUÇAD Üyeleri, İstiklal Mücadelesini Timsal Karabekir'den Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement