Bucak'ta 10 Yıl Sonra Organ Nakli Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Bucak'ta 10 Yıl Sonra Organ Nakli Operasyonu

Bucak\'ta 10 Yıl Sonra Organ Nakli Operasyonu

Burdur'un Bucak İlçesi'nde 10 yıl aradan sonra organ nakli operasyonu yapıldı.

10.01.2016 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'un Bucak İlçesi'nde 10 yıl aradan sonra organ nakli operasyonu yapıldı. Beyin ölümü gerçekleşen evli ve 1 çocuk babası 38 yaşındaki Serdar Uğurlu'nun organları operasyonla alınarak, uygun hastalara nakledilmek üzere Konya ve Antalya'ya gönderildi.

Isparta'nın Keçiborlu İlçesi'nde oturan Serdar Uğurlu, rahatsızlanarak yakınları tarafından çağrılan ambulansla Keçiborlu Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada solunum durması teşhisi konulan Uğurlu, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Buradaki yoğun bakım ünitelerinin dolu olması üzerine Uğurlu, önce Bucak'ta özel bir hastaneye, ardından Bucak Devlet Hastanesi'ne getirildi. Bucak Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine bağlanan Serdar Uğurlu'nun müdahaleye rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Yapılan görüşmenin ardından ailesi Uğurlu'nun organlarının bağışlanmasına karar verdi.

ORGANLAR KONYA VE ANTALYA'YA GÖNDERİLDİ

Sonrasında Uğurlu'nun organlarının alınması için çalışma başlatıldı. Antalya'dan gelen ekip, beyin ölümü gerçekleşen Uğurlu'nun organlarının alınması için saat 03.00'te ameliyata girdi. Yaklaşık 2.5 saat süren operasyonun ardından Uğurlu'nun böbrekleri, karaciğeri ve korneaları alındı. Uğurlu'nun karaciğeri Konya'da, böbrekleri ve korneaları ise Antalya'daki hastalara nakledilmek üzere gönderildi. Organların alınmasının ardından Serdar Uğurlu'nun cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

'ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN'

Operasyonu takip eden Burdur Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Reha Aygören, aileye ve hastane çalışanlarına teşekkür etti. Hastanın tüm müdahalelere rağmen beyin ölümünün gerçekleştiğini aktaran Op. Dr. Aygören, "Ülkemizde binlerce ümit bekleyen hastamız mevcut. Bağışta bulunan aileye çok teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Hastamızın karaciğeri Konya Meram Üniversitesi, böbrek ve korneaları ise Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü" dedi.

10 YIL SONRA İKİNCİ

Bucak Devlet Hastanesi'nde ilk organ nakli çalışmasının 10 yıl önce yapıldığını, bugün ise ikincisini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Op. Dr. Aygören, "Bucak Devlet Hastanesi'ni bölgeye hizmet veren bir hastane gibi düşünüyoruz. Bu işlerin gerçekleştirilmesi ve operasyon büyük çaba istiyor. Hastanemiz bünyesinde bu organizasyonun gerçekleştirilmiş olmasından gurur duyuyoruz" diye konuştu. - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bucak'ta 10 Yıl Sonra Organ Nakli Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement