Bucak'ta Muhtarlara "Muhtar Bilgi Sistemi" Eğitimi Verildi - Son Dakika
Güncel

Bucak'ta Muhtarlara "Muhtar Bilgi Sistemi" Eğitimi Verildi

Bucak Belediyesince muhtarlara, "Muhtar Bilgi Sistemi" eğitimi verildi.

06.05.2016 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bucak Belediyesince muhtarlara, "Muhtar Bilgi Sistemi" eğitimi verildi.

Bucak Belediyesi Meclis Salonunda verilen eğitime, ilçedeki 20 mahalle muhtarı katıldı.

Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, eğitimde yaptığı konuşmada, muhtarların, vatandaşların kolay ve hızlı şekilde ulaşıp sorunlarını dile getirdiği en yakın yönetim kademesi olması dolayısıyla kamu hizmetlerinin yürütülmesindeki rolünün çok büyük olduğunu söyledi.

Kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve güvenli şekilde sunulması, sorunların kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi, muhtarların etkinlik ve işlevlerinin artırılarak taleplerinin sonuçlandırılması amacıyla İçişleri Bakanlığında, "Muhtar Bilgi Sistemi" oluşturulduğunu anlatan Mutlu, şunları kaydetti:

"Sistemin amacı, köy ve mahalle muhtarlarımızın talep, istek ve önerilerini valilik, kaymakamlık, belediyeler ile merkezi idare kuruluşlarına kolayca iletmelerini sağlamak ve ilgili kurumlar tarafından incelenip gereğinin yerine getirilmesidir. Valilik web sitesinde Muhtar Bilgi Sistemine ulaşılabilecek bir adres (www.muhtar.gov.tr) bulunmaktadır. Köy ve mahalle muhtarlarımız bu linkten girmek suretiyle talep, istek ve önerilerini iletebilecekler."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bucak'ta Muhtarlara 'Muhtar Bilgi Sistemi' Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement