Bucak'ta Yaz Kur'an Kursları Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Bucak'ta Yaz Kur'an Kursları Sona Erdi

Bucak\'ta Yaz Kur\'an Kursları Sona Erdi

Bucak ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen yaz dönemi Kur'an kursları sona erdi Kurslara 10 bini aşkın öğrenci katıldı.

25.08.2014 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURDUR (AA)- Bucak ilçe merkezi ve köylerinde açılan yaz Kur'an kurslarına yoğun ilginin olduğunu söyleyen Bucak İlçe Müftüsü İshak Göksel, kurslarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haziran-Ağustos aylarında düzenlenen Kur'an kurslarına bu yıl birinci dönemde 3754, ikinci dönemde 3864 ve üçüncü dönemde 3278 öğrencinin katıldığını ifade eden Müftü Göksel,  "Kurslarımızda çocuklarımıza, Kur'an-ı Kerim alfabesini öğrenme, duaların kavratılması ve Hz. Muhammed'in hayatının özetlenmesi başta olmak üzere, birçok konuda dini bilgiler verildi. 2 ay süren kurslarımızda fedakarca çalışan din görevlilerimize, çocuklarımıza, ailelerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

4 yaşından büyük tüm çocukların kurslara katıldığını belirten Müftü Göksel, "Öğrencilerimizin dini bilgisi kurslar sayesinde arttı. Bazıları Kur'an-ı Kerim okumaya başladı. Kurslara gelen talebelerimizin bu bilgileri unutmamaları için eğitim-öğretim yılında sık sık tekrar etmeleri gerekir. Ayrıca okullarda bulunan seçmeli din dersini alarak da bu bilgileri pekiştirebilirler" şeklinde konuştu.

Müftü Göksel, yaz kurslarına katılan çocuklara, katılım belgesi verildiğini sözlerine ekledi. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bucak'ta Yaz Kur'an Kursları Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement