Bucak Teknoloji Fakültesi Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Bucak Teknoloji Fakültesi Protokolü İmzalandı

Bucak Teknoloji Fakültesi Protokolü İmzalandı

Burdur’a bağlı Bucak ilçesi Teknoloji Fakültesi inşaatı yapımı protokolü Vali Hasan Kürklü’nün makamında gerçekleşti.

12.01.2016 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'a bağlı Bucak ilçesi Teknoloji Fakültesi inşaatı yapımı protokolü Vali Hasan Kürklü'nün makamında gerçekleşti. Vali makamında gerçekleşen protokol imza törenine MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Bucak Kaymakamı İsmail Bayata, Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Mecikoğlu yer aldı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile Bucak Belediye Başkanlığı, Bucak Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı ve Bucak Organize Sanayi Odası Başkalığının taraf olduğu protokolün imza töreninde konuşan Vali Hasan Kürklü, "Bölgemiz açısından, eğitim kenti olma açısından ciddi adımlar atıyoruz. Bu noktada Bucak'a ikinci bir fakülte kazandırma noktasında adımlarımızı sağlam atmaya gayret ediyoruz. Teknoloji fakültemiz için daha önce Organize Sanayi Bölgesi'nde yer tahsisi yapılmıştı. Hem Bucak Ticaret Odamız, hem Bucak Belediyesi, Bucak Kaymakamlığı ve Organize Sanayi olarak binayı da yapmayı taahhüt ediyoruz. Bugün bununla ilgili bir protokolü imzalayacağız. Üniversitemiz 2006 yılında kurulmasına rağmen emin adımlarla ilerliyor, bölgeye yakışır bir şekilde büyümeye, gelişmeye devam ediyor. YÖK'ün 100 binin altındaki ilçelerde Fakülte kurmama gibi ilke karları var ama biz bu protokolle elimizi biraz daha güçlendirip, YÖK Genel Kurulu'ndan bu kararın çıkmasını arzu ediyoruz. Her ne kadar Bucak 45 bin nüfuslu bir ilçe olsa da gerek ticari potansiyeli, gerek insan faktörü bakımından çok hareketli ve buna müsait bir yer. Dolayısıyla safi nüfusun dikkate alınmaması bizim açımızdan da önemli. Birlik beraberlik içerisinde bu fakültemizin kararının çıkması için gayret ediyoruz. Bölgemiz için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

ARTIK KARAR YÖK GENEL KURULU'NDA

YÖK Genel Kurulu'nun onayının ardından Bucak Teknoloji Fakültesi için büyük bir yol kat edileceğini dile getiren MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, "Bucak Teknoloji Fakültesi'nin kuruluş sürecine yaklaşık 6 ay önce başlamıştık. Üniversite Senatomuzdan geçirdikten sonra YÖK süreci devam ediyor. Şuanda YÖK'te de ilgili komisyonlardan ve yürütme kurulundan geçti, yakın zamanda da YÖK Genel Kurulu'ndan onaylama sürecine geçiyor. Oradan da onaylanırsa artık işin önemli kısmı çözülmüş oluyor. Biz Bucak dışındaki ilçelerimizde okul açma konusunda çok zorlanıyoruz. Yeşilova ve Altınyayla'da da en kıza zamanda olumlu bir haber almayı umut ediyoruz. Nüfus kriterinden dolayı ciddi bir sıkıntı ile karşılaşıyoruz. Bucak da nüfus açısından yeterli değil ama Bucak'ta farklı argümanlarımız var. Sanayinin gelişmişlik düzeyi, toplam ihracat, yolun üstünde olması, Antalya'ya yakınlığı ve Teknoloji Fakültemizin açılışında da Organize Sanayi Bölgesinin sahip çıkıyor olması bizim Teknoloji Fakültesi kurmak konusunda motivasyonumuzu artırıyor. Türkiye'deki belki ilk defa bir Organize Sanayi Bölgesi'nin içinde uygulamalı bir mühendislik branşının açılıyor olması, daha önceki açılan uygulamalı programların yanında bir fakültenin açılıyor olması bizi güçlü kıldığını düşünüyorum. Bu çabalarımız, çalışmalarımız sonuç verir de kuruluş aşamasını gerçekleştirirsek, çok kaliteli bir teknoloji fakültesi kurulmuş olacak. Bucak ve Burdur'umuza hayırlı olsun" diye konuştu.

BUCAK TİCARET ODASI, İNŞAATIN YAPIMINI ÜSTLENDİ

Bucak Teknoloji Fakültesi'nin yapımını üstlenen Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mecikoğlu ise, "Bugün burada Sayın Valimizin başkanlığında, Sayın Rektörümüz, Kaymakamımız ve Başkanlarımız ile birlikte Bucak'taki Teknoloji Fakültemizin yapımını üstlendik. Elimizden geldiğince ortaklı ya da ortaksız bu fakültemizin yapımını gerçekleştireceğiz. Bu da bizim sanayimizde ara eleman yetiştirmek açısından önemli bir adım. Herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Vali Hasan Kürklü, Rektör Korkmaz, Bucak Kaymakamı Bayata, Bucak Belediye Başkanı Mutlu ve Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mecikoğlu tarafından protokol imzalanması ile tören sona erdi. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bucak Teknoloji Fakültesi Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement