Budapeşte'de Ankara Sokağı Açıldı - Son Dakika
Dünya

Budapeşte'de Ankara Sokağı Açıldı

Budapeşte\'de Ankara Sokağı Açıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın kardeş şehri Budapeşte’de Ankara fotoğraf sergisinin ve Ankara Sokağı’nın açılışına katıldı.

02.05.2016 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın kardeş şehri Budapeşte'de Ankara fotoğraf sergisinin ve Ankara Sokağı'nın açılışına katıldı.

Budapeşte Büyükşehir Belediye Başkanı İstvan Tarlos'un resmi davetlisi olarak Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye gelen Başkan Melih Gökçek, Ankaralı fotoğraf sanatçısı Hamit Yalçın tarafından Ankara'da çekilen fotoğraf sergisinin ve kardeş şehir Budapeşte tarafından Ankara ismi verilen sokağın açılışına katıldı. Türkiye'nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Macaristan Temsilcisi Suat Karakuş, Dünya Türk İş Konseyi Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Macaristan Başkanı Mehmet İnceoğlu, Macar-Türk Ticaret Odası Genel Sekreteri Mustafa Sezen'in de hazır bulunduğu serginin açılışını yapan Gökçek, Ankara'yı anlatan fotoğraf sergisiyle Macarlar'ın ve Budapeşte halkının kendilerini daha yakından tanıma fırsatı bulacağını söyledi.

Ankara'nın tarihini ve modern yüzünü yansıtan ve 9 Mayıs tarihine kadar açık kalacak olan fotoğraf sergisinin ardından Gül Baba Türbesi'ni de ziyaret eden Melih Gökçek, türbenin hemen yakınında bulunan Ankara Sokağı'nın açılışını Budapeşte Belediye Başkanı İstvan Tarlos ile birlikte yaptı. Ankara isminin bulunduğu tabelanın üstündeki örtüyü her iki belediye başkanı birlikte çekerken, Tarlos, Ankara Sokağı yazan tabelanın kopyasını Gökçek'e hediye etti. Daha sonra ikili tabelanın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA muhabirine konuşan Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Çok güzel bir duygu. Özellikle Ankara caddesinin Gül Baba Türbesi'nin hemen üstünde olması, 100 metre mesafede olması ayrıca anlamlı. Çok mutlu olduk. Budapeşte'de bizim de tarihimiz var. Burada bunu yaşatmak, inanılmaz bir zevk. Ben emeği geçen başta Sayın Tarlos olmak üzere belediye meclisine ve Budapeştelilere şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Budapeşte'de Ankara Sokağı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Paris'teki İran Konsolosluğunda İntihar Saldırısı Tehdidi
    15:38 Paris'teki İran Konsolosluğunda İntihar Saldırısı Tehdidi

    Paris'teki İran konsolosluğunda bir adamın intihar yeleği ile kendini patlatma tehdidinde bulunduğu bildirildi. Şahısın, patlayıcı bir kemer ve el bombasına benzeyen bir cisimle donatıldığı ve binada barikat kurduğu belirtildi. Fransız başkentinin 16. bölgesinde bulunan konsolosluk binası ve çevresi güvenlik önlemi olarak kapatıldı, halk tahliye edildi. Şehrin Metro Hattı 6 da kesintiye uğratıldı.

  • UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosta Rika'da düzenlenen toplantıya başkanlık etti
    15:37 UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosta Rika'da düzenlenen toplantıya başkanlık etti

    Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosta Rika'da düzenlenen UCLG Ana Tüzük Komitesi Toplantısı'na başkanlık etti. Başkan Altay, toplantıda Gazze'nin ve mazlum coğrafyalarda sıkıntı çeken Müslüman kardeşlerin haklarını savunduğunu belirtti.

  • İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi
    14:37 İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi

    ABD’li yetkililerin bir İsrail füzesinin İran’ı vurduğunu açıklamasının ardından, petrol ve altın fiyatlarında yükseliş oldu. İsrail saldırısının haberi duyulunca, Brent ham petrolünün varil fiyatı 90 doların üzerine çıktı; daha sonra İran saldırının önemli olmadığını söyleyince biraz geriledi. Altının ons fiyatı bir ara rekora yaklaşırken, daha sonra 2400 doların altına düştü. Orta Doğu’daki gerilimin tırmanmasının petrol sevkiyatını aksatabileceğinden korkuluyor.


Advertisement