Buharkent Yarın Sandık Başında - Son Dakika
Güncel

Buharkent Yarın Sandık Başında

Aydın'ın Buharkent İlçesi'nde, YSK'nın seçimleri zihinsel engelliler ile 2 askere oy kullandırıldığı gerekçesiyle iptal etme kararı alması üzerine ilçe tekrar seçim havasına girdi.

31.05.2014 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Buharkent İlçesi'nde, YSK'nın seçimleri zihinsel engelliler ile 2 askere oy kullandırıldığı gerekçesiyle iptal etme kararı alması üzerine ilçe tekrar seçim havasına girdi. İlçe sakinlerinin yarın tekrar sandığa gideceği Belediye Başkanlığı seçimi sonucu için AK Parti, MHP ve CHP'nin adayları meraklı bekleşiye geçti.

Buharkent'te 30 Mart günü yapılan yerel seçimlerde peş peşe yapılan itirazlar nedeniyle üç kez Başkanlık el değiştirdi. Son olarak MHP'li Yusuf Vural'ın belediye başkanlığını kazandığı açıklanırken AK Parti'nin 28 zihinsel engelli ile izne gelen 2 askerin oy kullandırıldığı iddiasıyla yaptığı itiraz nedeniyle Vural başkanlık mazbatasını alamadı. YSK'nın yenilenmesi için karar alması üzerine ilçe tekrar seçim havasına girdi. Geçen süreçte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Partili bakanlar Veysel Eroğlu ve Nihat Zeybekçi, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, ilçeye gelerek adayları için oy istedi. İlçede merakla beklenen seçime saatler kaldı. Buharkentliler yarın tekrar sandığa giderek, Belediye Başkanını belirleyecek. Belediye Başkanlığı için yarışan üç adayların görüşleri şöyle:

AK Parti Adayı Mehmet Erol:  Hükümetin desteği arkamızda. Bize destek verilmesi halinde Buharkent kazanacak. Kazandığımız seçime tekrar girmek zorunda kaldık. Belki de birine belediye başkanlığı verilse bu dönemde hep tartışılır olacaktı. Dolayısıyla en hayırlısı en doğrusu da yeniden seçim olmasıydı. Bu seçimlerde Buharkent açısından bir fırsat olur diye düşünüyoruz.

MHP Adayı Yusuf Vural: AK Parti itiraz süresinin bitiminde başvurdu. YSK büyük bir hata yaptı. İlçemizde hiçbir hizmet yapamadık. Benim hakkıma tecavüz edilmiştir. Bu iş gurur meselemiz haline geldi.

CHP Adayı Hüsamettin Başoğlu: İlk seçimlerde istediğimiz oyu alamadık. Şimdi ikinci bir şansı yakaladık. 30 Mart'ta 1977 oy aldık. Beklediğimizin altındaydı. Vatandaşlarımız şunu iyi bilsin; dimdik ayaktayız. Kesinlikle bir başka partiye destek vermemiz söz konusu değil. Hiç kimseyle işbirliği yapmayacağız. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Buharkent Yarın Sandık Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement