Bulancak'ta Avrasya Sirki Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Bulancak'ta Avrasya Sirki Heyecanı

Bulancak Belediyesi Kültür ve Sanat Faaliyetleri kapsamında Avrasya Sirki açıldı.

02.07.2015 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulancak Belediyesi Kültür ve Sanat Faaliyetleri kapsamında Avrasya Sirki açıldı.

Sirki'nin kurucusu Servet Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, bin yıllara varan bir kültür birikimimden miras kalan geleneksel gösteri sanatçıları ve ip cambazlarının, gerçek kahramanlardan oluşan bir eğlence kültürünün baş aktörleri olduğunu söyledi.

Gösteri sanatçıları ve ip cambazlarının yaşamın gizli kahramanları ve isimsiz emekçileri olduğunu belirten Yalçın, şunları kaydetti:

"Canıyla oynayarak cesaretin, öz güvenin, azmin ve sabrın sembolü olan bu gerçek kahramanlar, 15'nci yüzyıldan itibaren Avrupa'nın birçok kentinde yaptıkları gösterilerle, bugünkü dünya sirklerinin oluşmasına da çok büyük katkılar sağlamışlardır.  Bizler de Avrasya Sirki ekibi olarak bu tarihimizi yaşatıyoruz. Çeşitli kasabalara ve ilçelere gidiyor, bize kültür mirası olarak kalan sirk dünyamızı insanlarımızla paylaşıyoruz."

Sirk'te ip cambazlığı, parendebazlık, ateşbazlık, akrobatlık, kılıçbazlık gibi somut olmayan kültürel miras kapsamındaki seyirlik sanatların yanı sıra, palyaçolar, sihirbazlar, yüksek hava gösterileri, sevimli hayvanlar,  piton yılanı sahneleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bulancak'ta Avrasya Sirki Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement