Bulanık'ta 3 Okulun Yakılması - Son Dakika
Güncel

Bulanık'ta 3 Okulun Yakılması

Muş Emniyet Müdür Yardımcısı Bayram Kadir Tüylü, Bulanık ilçesinde terör örgütü yandaşları tarafından yakılan ve 4 gün önce eğitime başlanan okulları ziyaret etti Tüylü: "Bu okullarda okuyacak her çocuk, yarının mühendisi, kaymakamı, valisi, doktoru olacaklardır.

25.09.2014 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Emniyet Müdür Yardımcısı Bayram Kadir Tüylü, Bulanık ilçesinde terör örgütü yandaşları tarafından yakılan ve 4 gün önce eğitime başlanan okulları ziyaret etti.

2014-2015 eğitim öğretim döneminin başlamasına az bir süre kala terör örgütü yandaşlarının gerçekleştirdiği saldırı sonucu yakılan okullardan Fatih İlköğretim Okuluna giden Tüylü, öğrencilere top, uçurtma, şapka ve meyve suyu dağıttı.

Öğrenci ve öğretmenlerle bir süre sohbet eden Tüylü, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe halkının, çocuklarının geleceği olan okullara sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Okullara zarar vermekle kimsenin eline bir şey geçmeyeceğini vurgulayan Tüylü, şöyle konuştu:

"Geleceğimizin teminatı olan çocukların okullarını yakmak kimseye bir fayda getirmez. Neticede biz bugün buradayız, yarın başka yerde görevimizi ifa edeceğiz. Ama Bulanıklılar burada yaşıyor. Bu okullarda okuyacak onların çocuklarıdır. Bu okullarda okuyacak her çocuk, yarının mühendisi, kaymakamı, valisi, doktoru olacaklardır. Bu ülkeyi onlar yöneteceklerdir. İnsan kendi geleceğini yakar mı? Buradaki vatandaşlar bu okulların ve çocukların geleceği, huzuru ve güvenliği için çaba sarf etmelidirler. Okul yakmak gibi yaşanan şiddet olayları, çocukların da psikolojisini olumsuz etkiliyor. Biz her zaman çocuklarımızın yanında olacağız. Vatandaşlar da okullara sahip çıksın, çocuklarının yanında olsunlar. İnşallah böyle bir olay bir daha yaşanmaz. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Bu çocuklara hep beraber sahip çıkacağız."

Daha sonra öğrencilerle okul bahçesinde top oynayan Tüylü'ye çocuklar teşekkür etti.

Tüylü, okul ziyaretinin ardından Bulanık Belediye Başkan Vekili Arafat Kardağ'ı da makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulanık'ta 3 Okulun Yakılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement